Aktuelno

Direktorka RFZO: Učinićemo sve da se specijalna bolnica Čigota što pre vrati normalnom radu

Komentari

Autor: Tanjug

27/01/2024

-

18:11

Direktorka RFZO: Učinićemo sve da se specijalna bolnica Čigota što pre vrati normalnom radu
Direktorka RFZO: Učinićemo sve da se specijalna bolnica Čigota što pre vrati normalnom radu - Copyright Printskrin/Tanjug video

veličina teksta

Aa Aa

Država će učiniti sve da se Specijalna bolnica Čigota na Zlatiboru, gde je sinoć izbio požar, što pre vrati normalnom radu, poručila je danas direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić.

"Najvažnije je da nema povređenih, ni među pacijentima, ni među osobljem, svi pacijenti su na vreme evakuisani i raspoređeni u hotel 'Palisad' i u studentsko odmaralište, nakon čega su, oni koji su mogli, otpušteni i dalje će biti poslati u druge rehabilitacione centre, dok su dva pacijenta u užičkoj bolnici jer zahtevaju bolničke uslove", rekla je Radojević Škodrić, tokom obilaska "Čigote". 

Printskrin/Tanjug video

 

Ona je istakla da će država učiniti sve da se u najkraćem roku sanira šteta i da se ova ustanova vrati u normalne uslove. 

"Pregledali smo sve i najvažnije je da su sve laboratorije, ambulante i aparati neoštećeni i nadamo se da će što pre taj deo početi sa radom. Za svaki slučaj dotad smo obezbedili da se internistički, ambulantni deo i laboratorija rasporede u ambulantu u Zlatiboru, deo u Dom zdravlja u Čajetini, a deo u hali", navela je Radojević Škodrić. 

U požaru su uništeni peti i šesti sprat B bloka u kome se nalaze sobe. 

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović je zahvalio svim zaposlenima, vatrogasnim ekipama i građanima koji su pritekli u pomoć tokom sanacije požara i evakuacije pacijenata. 

"Odmah krećemo sa raščišćavanjem terena i sanacijom kako bi obezbedili deo koji je pretrpeo štetu. Pre nekoliko dana ekipe su radile na osmišljavanju planirane rekonstrukcije, a požar nas je predupredio. Nadam se da ćemo uskoro imati mnogo lepšu i modernju bolnicu", kazao je Stamatović. 

On je dodao da su prema prvim informacijama, najverovatnije odgovorne instalacije. 

Direktor specijalne bolnice Čigota Aleksandar Simić naveo je da je evakuisano 144 lica - pacijenata i gostiju - i da se nada da će Čigota bar sa ambulantnim radom krenuti u narednih sedam dana. 

"Čigota ove godine slavi 60 godina postojanja  nadam se da ćemo ovo sve sanirati uspešno i uspešno proslaviti jubilej", zaključio je Simić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija