Aktuelno

Podignut optužni predlog protiv majke zbog zanemarivanja dece: Emotivni partner joj seksualno zlostavljao ćerku

Komentari

Autor: Tanjug

29/01/2024

-

13:24

Podignut optužni predlog protiv majke zbog zanemarivanja dece: Emotivni partner joj seksualno zlostavljao ćerku
Ilusracija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog protiv P. B. (43) zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršila dva produžena krivična dela - zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, odnosno zanemarivanja dve maloletne ćerke.

Ona je u periodu od 2018. do kraja 2021. godine, kao roditelj, grubim zanemarivanjem svoje dužnosti zbrinjavanja i vaspitavanja, zapustila svoje dve maloletne kćeri, rođene 2008. i 2011. godine, navodi se u saopštenju Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

Dodaje se da je ona bila dužna da se stara, te da o svojim ćerkama nije vodila računa i nije brinula o njima, nije ih negovala.

"Dozvolila je da žive u nehigijenskim uslovima, nisu nastavile započeto školovanje, nije vodila računa o njihovom zdravstvenom stanju, a često su boravile na ulici i bile izložene opasnosti.

Okrivljena nije preduzela nijednu meru kako njen emotivni partner ne bi seksualno zlostavljao jednu od njene dve maloletne kćeri, iako je o tome bila obaveštena od strane same oštećene, te se protiv A.S. emotivnog partnera okrivljene, vodio postupak pred Višim sudom u Beogradu", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je u odnosu na okrivljenu od strane Osnovnog suda u Pančevu doneta presuda 2022. godine kojom je potpuno lišena roditeljskog prava u odnosu na obe maloletne ćerke.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je da Treći osnovni sud u Beogradu nakon održanog glavnog pretresa i izvedenih dokaza okrivljenu oglasi krivom te da je osudi na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 10 meseci.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija