Aktuelno

Produžen pritvor Pančevcima za koje se sumnja da su u novogodišnjoj noći usmrtili čoveka

Komentari

Autor: Tanjug

29/01/2024

-

13:27

Produžen pritvor Pančevcima za koje se sumnja da su u novogodišnjoj noći usmrtili čoveka
Produžen pritvor Pančevcima za koje se sumnja da su u novogodišnjoj noći usmrtili čoveka - Copyright Uprava za izvršenje krivičnih sankcija

veličina teksta

Aa Aa

Više javno tužilaštvo u Pančevu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenih N.G. (20) i A.B. (22) zbog sumnje da su u novogodišnjoj noći u Pančevu po izlasku iz ugostiteljskog objekta "Moja kafana" naneli teške telesne povrede D.J. (45) zbog kojih je sedam dana kasnije preminuo.

Kako se navodi u saopštenju osumnjičenima N.G. i A.B. obojici iz Pančeva, danas je produžen pritvor za još 30 dana. N.G. i A.B. su u noći između 31. decembra i 1. januara zadali teške telesne povrede D.J. iz Starčeva sa više udaraca rukama i nogama u glavu i telo, usled kojih je na Božić nastupila smrt.

"Osumnjičenima se stavlja na teret da su izvršili krivično delo teška telesna povreda kao saizvršioci, za koje je propisana kazna zatvora u trajanju od dve do 12 godina", navodi se u saopštenju. 

Više javno tužilaštvo u Pančevu je 24. januara saslušalo osumnjičene na okolnosti naredbe o sprovođenju istrage, donete pre 10 dana, a danas je predložilo Višem sudu u Pančevu da se protiv osumnjičenih produži pritvor u trajanju do 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticajem na svedoke.

Takođe, pritvor im je produžen i zbog činjenice da im se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela za koje je propisana kazna zatvora u trajanju preko 10 godina, a težina posledice i način izvršenja krivičnog dela su dovele do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, navodi se u saopštenju.

Tužilaštvo će u daljem toku istrage ispitati svedoke događaja i obaviti potrebna veštačenja.

Komentari (0)

Srbija