Aktuelno

Ročište Belivukovoj grupi zbog pranja novca zakazano za 29. februar

Komentari

Autor: Tanjug

30/01/2024

-

12:25

Ročište Belivukovoj grupi zbog pranja novca zakazano za 29. februar
Ročište Belivukovoj grupi zbog pranja novca zakazano za 29. februar - Copyright Fonet/Marko Dragoslavić

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Beogradu zakazao je za 29. februar pripremno ročište pred početak suđenja Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću, njihovim suprugama i ostalim osumnjičenima da su novcem stečenim od kriminalnih delatnosti kupovali luksuzne automobile, stanove i pokretne stvari.

Pripremno ročište, koje je zatvoreno za javnost, zakazano je za 1. mart. Na pripremnom ročištu trebalo bi da tužilac i odbrana imaju uvodna izlaganja, a potom da se optuženi kratko izjasne o krivici. Po završetku pripremnog rocišta sudija će zakazati glavni pretres odnosno suđenje.

Optužnicom su, pored Miljkovića i Belivuka, obuhvaćeni i Bojana Belivuk, Tanja Miljković, Filip Ivanovski, Marija Milutinov i Snežana Đorđević, zbog više krivičnih dela pranja novca za dela izvršena u periodu od  2015. do 2020. godine. 

Predmetnom optužnicom svim optuženima je na teret stavljeno produženo krivično delo pranje novca u saizvršilaštvu, osim Snežani Đorđević kojoj je stavljeno na teret krivično delo pranje novca u saizvršilaštvu.

Oni se terete da su od 2015. do početka 2021. godine, novcem koji je proistekao iz krivičnih dela i kriminalne delatnosti kupovali veći broj luksuznih automobila i drugih pokretnih stvari, kao i katastarske parcele u Beogradu u najvećem broju situacija na ime trećih lica i tako pokušali da prikriju da novac potiče iz kriminalne delatnosti.

Protiv Miljkovića i Belivuka se vodi postupak pred sudom zbog sumnje da su organizovali kriminalnu grupu čiji se pripadnici terete za najteža krivična dela, među kojima je i sedam ubistava.

Ivanovski se tereti da je bio član te kriminalne grupe. 
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija