Aktuelno

DNK ubijenih muškaraca pronađeni u kući u Ritopeku: Nastavljeno suđenje grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića

Komentari

Autor: Tanjug

23/01/2024

-

16:08

DNK ubijenih muškaraca pronađeni u kući u Ritopeku: Nastavljeno suđenje grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića
DNK ubijenih muškaraca pronađeni u kući u Ritopeku: Nastavljeno suđenje grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević, Screenshot

veličina teksta

Aa Aa

U Specijalnom sudu u Beograd danas je izvođenjem pisanih dokaza nastavljeno suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji pripadnici se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nedozvoljeno nošenje i držanje oružja, otmice i silovanje.

U sudnici je prikazana pisana dokumentacija i veštačenja tragova koji su pronađeni u kući u Ritopeku, u kojoj su, kako se sumnja, pripadnici ove kriminalne grupe ubijali svoje žrtve a potom njihova tela mleli u industrijskoj mašini.

Postupajući tužilac se javio nakon pregleda izveštaja i istakao da su oni veoma važni jer se njima utvrđuje da je na zidu tajne prostorije u toj kući pronađen DNK trag ubijenog Lazara Vukićevića.

On je naglasio i da su biološki tragovi ubijenog Milana Ljepoje pronađeni na metalnim vratima tajne prostorije, kao i na nozi stolice, dok su tragovi ubijenog Zdravka Radojevića nađeni na razvodnoj tabli za struju.

E-Stock

 

U toj skrivenoj prostoriji na nekoliko mesta pronađeni su DNK tragovi ubijenih Radojevića i Ljepoje. 

Tužilac je istakao da su ti izveštaji i veštačenja urađeni u skladu sa zakonom, dok odbrana navodi da su veštačenja radili organi izvršne vlasti odnosno Nacionalni centar za kriminalističku forenziku, umesto nezavisni organi.

Prikazana je i dokumentacija veštačenih uređaja koji su oduzeti od Miljkovića, Belivuka i ostalih pripadnika ove grupe.

Odbrana tražila izuzeće tužilaca

Tokom jučerašnjeg suđenja odbrana je zatražila izuzeće tužilaca, tvrdeći da su u postupku koristili falsifikovane izveštaje o uviđaju iz kuće u Ritopeku, gde su pripadnici  grupe ubijali žrtve. 

Ovaj predlog sudija je odbila. 

Advokat Dejan Lazarević od ponedeljka ponovo brani 11 pripadnika ove grupe. 
Lazarević je na početku ovog postupka branio nekoliko pripadnika sve dok nije uhapšen u aprilu 2022. godine zbog sumnje da je pripadnik grupe Darka Šarića.

Prethodno su tokom suđenja ispitani svedoci, oštećeni u ovom predmetu, odnosno članovi porodica ubijenih muškaraca, kao i oštećeni I.S. kojeg su, kako je navedeno u optužnici, članovi ove grupe oteli i držali na stadionu FK Partizan gde su ga mučili, zlostavljali i silovali.

Pre oštećenih i svedoka ispitani su okrivljeni-saradnici Bojan Hrvatin, Nikola Spasojević i Srđan Lalić koji su se nagodili sa tužilaštvom da za manju kaznu zatvora pričaju svoja saznanja o krivičnim delima za koja se grupa tereti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija