Aktuelno

Nastavljeno suđenje Belivukovoj grupi: Preslušani audio snimci Dimitrijevića i Šejića

Komentari

Autor: Tanjug

22/01/2024

-

16:51

Nastavljeno suđenje Belivukovoj grupi: Preslušani audio snimci Dimitrijevića i Šejića
Nastavljeno suđenje Belivukovoj grupi: Preslušani audio snimci Dimitrijevića i Šejića - Copyright E-Stock/Miloš Rafailović, Tanjug/Rade Prelić, Vladimir Sporčić, Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je preslušavanjem audio snimaka nastavljeno suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji pripadnici se terete potvrđenom optužnicom  za sedam ubistava, trgovinu drogom, nelegalno nošenje i držanje oružja, otmice i silovanje.

U sudnici su danas preslušani audio snimci saslušanja Vladimira Dimitrijevića i Alekse Šejića, koji tvrde da su ti iskazi dati pod prisilom policije.

Ti skazi su bili izuzeti iz dokaza ali  je Apelacioni sud naknadno ukinuo tu odluku i naložio sudu da prvo presluša te iskaze.

Šejić je na tom saslušanju naveo da je iz Prokuplja u Beograd došao u oktobru 2019. godine, te da je prvo radio u piceriji na Vračaru, a potom i na stadionu Partizana u restoranu, u sklopu kog je i živeo, odnosno spavao u jednoj sobi.

Na pitanje policajca ko mu je u restoranu bio menadžer odnosno ko mu je davao instrukcije, Šejić je odgovorio Milovan Tadić zvani Miksa, koji je takođe optužen u ovom predmetu. 

On je tada naveo i da je pripadnik navijačke grupe Partizana, dok je na pitanje ko je dolazio na stadion odgovorio da su kada su bile utakmice dolazili Belivuk i Miljković, ali on, kako tvrdi njih ne poznaje lično.

Šejić je danas ponovio da su ga policajci maltretirali pre tog snimka, i poručio sudiji da uporedi njegov glas tada i sada, aludirajući da je satima sedeo na toj stolici i da mu je prećeno i slično. 

Tužilac sa druge strane tvrdi da su policajci radili sve po zakonu, te da je njemu tada dodeljen advokat po službenoj dužnosti, dok je Šejić tvrdio da je tražio nekog drugog advokata ali su mu policajci ipak dodelili po službenoj dužnosti.

 Hrvatin, Lalić i Spasojević nagodili se sa tužilaštvom

Optuženi Vladimir Dimitrijević je takođe rekao da je njemu prećeno pre samog saslušanja.

Zatim je nastavljeno sa prikazivanjem pisane dokumentacije.

Advokat Dejan Lazarević, koji je inače na početku ovog postupka branio nekoliko pripadnika grupe, ali je onda 2022. godina u aprilu uhapšen kao član grupe Darka Šarića, ponovo je angažovan kao advoka desetorica pripadnika ove grupe. 

Lazarević sada zastupa Miljkovića, Belivuka, Nemanju Đurića, Marka i Miloša Budimira, Senada Rešovića, Vladimira Greka, Dejana Tešića, Nebojšu Jankovića i Dragana Mitrovića.

Pripadnici ove grupe negiraju krivicu i tvrde da su fotografije ubijenih muškaraca fotošopirane, te da nikog nisu ubili. 

Sa druge strane tri pripadnika ove grupe, Bojan Hrvatin, Srđan Lalić i Nikola Spasojević nagodila su se sa tužilaštvom da za manje kazne zatvora pričaju o ubistvima i drugim delima koja su pripadnici ove grupe činili.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija