Aktuelno

Privođenja tokom upada kosovske policije u zgrade Privremenih organa

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/02/2024

-

17:08

Privođenja tokom upada kosovske policije u zgrade Privremenih organa
Privođenja tokom upada kosovske policije u zgrade Privremenih organa - Copyright Printskrin/Tanjug video

veličina teksta

Aa Aa

Kosovska policija je danas privela određeni broj osoba tokom akcije u mestima Peć, Klina i Istok. Za Euronews Srbija je iz Privremenog organa opštine Peć potvrđeno da su privedeni predsednik tog organa i još dvoje zaposlenih. Takođe, u selu Vidanje, u Privremenom organu opštine Klina priveden je bivši predsednik tog organa. Oni su posle informativnog razgovora pušteni.

Među privedenima je bio i Kosta Belošević, predsednik Privremenog organa opštine Istok. On je rekao za Euronews Srbija da su jutros u devet časova u selo Osojane, gde se nalazi sedište Privremenog organa, došli policajci, u civilu i naoružani, i da su pretresli zgradu. 

Kako je dodao, pokupili su svu dokumentaciju i računare, a pretres je trajao do 15 sati. Onda su njega i još jednog zaposlenog odveli u policijsku stanicu Istok. Navodi da ih nisu fizički maltretirali, ali da su bili veoma neprijatni. Zatim su ih pustili.

Tužilaštvo u Peći saopštilo je da su u akciji priveli sedam osoba u policijsku stanicu zbog sumnje u obavljanje "nezakonitih radnji", kao i da su osumnjičeni oslobođeni, a pokrenuti su krivični predmeti.

Komentari (0)

Srbija