Aktuelno

Uhapšeni kineski državljani zbog neovlašćenog držanja opojnih droga

Komentari

Autor: Tanjug

02/02/2024

-

20:13

Uhapšeni kineski državljani zbog neovlašćenog držanja opojnih droga
Tanjug/Miloš Milivojević - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju kineskih državljanina Z.P. (36) i Y.G. (36) zbog krivičnog dela Neovlašćeno držanje opojnih droga iz člana 246a Krivičnog zakonika. 

Osumnjičenom Z.P. se stavlja na teret da je u jakni koja je pronađena u njegovim kolima, bugarskih registarskih oznaka, držao jednu kesicu sa opojnom drogom ketamin, a u drugoj kesici 8 tableta MDMA, nakon čega je izvršen pretres prostorija u kojima osumnjičeni boravi gde je pronađena i vagica za precizno merenje. 

Potom je obavljen pregled osumnjičenog Y.G. koji je stajao u neposrednoj blizini kola osumnjičenog Z.P. i u džepu njegovih pantalona pronađena je kesica sa ketamin, saopštilo je Treće osnovno javno tužilaštvo.

Osumnjičeni su danas saslušani i u potpunosti su priznali izvršenje krivičnog dela. Imajući u vidu da su osumnjičeni kineski državljani, te da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, Treće osnovno javno tužilaštvu u Beogradu je podnelo Trećem osnovnom sudu u Beogradu predlog da se prema osumnjičenima odredi pritvor, koji je rešenjem i određen.

Komentari (0)

Srbija