Aktuelno

Na suđenju kriminalnoj grupi Veljka Belivuka preslušan snimak o planiranju napada na navijače Zvezde

Komentari

Autor: Tanjug

12/02/2024

-

18:07

Na suđenju kriminalnoj grupi Veljka Belivuka preslušan snimak o planiranju napada na navijače Zvezde
Na suđenju kriminalnoj grupi Veljka Belivuka preslušan snimak o planiranju napada na navijače Zvezde - Copyright E-Stock/Nataša Rajaković

veličina teksta

Aa Aa

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je izvođenjem dokaza nastavljeno suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji pripadnici se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito nošenje i držanje oružja, otmice i silovanje. 

U sudnici su preslušani audio snimci razgovora optuženog Marka Andrića sa jednim muškarcem od novembra 2020. godine, a na transkriptu koji prati audio zapis se navodi da Andrić dogovara sa "Dedom" da mu ostavi novac.

Na sledećem transkriptu Andrić priča sa NN osobom i pominje ponovo novac, odnosno da će tražiti od nekoga 3000 pa će ostaviti 200 sebi, ne navodeći o kojim valutama je reč.

Andrić je u ovom predmetu optužen da je pripadnicima grupe otkrio kretanje Milana Ljepoje, kog su kasnije pripadnici ove grupe, kako se sumnja, namamili i ubili u kući u Ritopeku. 

Sledeću glasovnu poruku Andrić šalje Belivuku moleći ga da mu produži rok da sakupi pare i izvinjavajući se što je neka osoba koja mu je bila kao brat pogrešila, kao i da to nije njegova (Andrićeva) greška.

Andrić je rekao da će "sam da radi na pedesetice", a da je "Cviki" našao mušterije i da će raditi mnogo "brže" na "dvadesetice i pedesetice".

Sudija je obavestila da se prilikom donošenja odluke neće koristiti audio snimci iz Andrićevog stana kao dokaz. 

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Andrić je na pitanje sudije da li je on na tim audio snimci, rekao da se ne može utvrditi da je to njegov glas i da ne zna ko je utvrdio da je reč o njemu.

Prikazana je i dokumentacija o praćenju optuženih, kao i fotografija na kojoj su optuženi Belivuk, Miljković, Vlade Georgijev i Slađana Sekulić u restoranu u Loznici, a potom i kako izlaze iz restorana.

Među tim slikama na jednoj je obeležena i Belivukova supruga Bojana Belivuk. 
Lazarević je na ove fotografije rekao da se ne vidi o kojim osobama je reč, kao i da nema naznake o vršenju krivičnih dela. 

Sudija je prethodno odbila zahtev advokata Dejana Lazarevića za njeno izuzeće navodeći da je zahtev usmeren na odugovlačenje sudskog postupka. 

Nakon pauze koja je određena suđenje će se nastaviti preslušavanjem audio snimaka. 

Preslušan snimak Andrića o planiranju napada na navijače Zvezde

U sudnici je preslušan audio snimak razgovora Marka Andrića sa bivšom verenicom, na kojem se pominje da ide po pištolj, kao i drugi snimak nakon sastanaka sa Belivukom, na kojem priča o planiranju napada na navijače Crvene zvezde.

Tu je Andrić naveo i da će cela Srbija da "bije Nišlije" i da će "Cigane" pratiti i javljati ostalima gde se nalaze preko "Skajpa".

Andrić je pred sudom rekao da to nije njegov glas, kao i da misli da drugi ženski glas nije glas njegove bivše verenice.

Prikazana je dokumentacija o forenzičkom pregledu lica mesta, odnosno kuće u Ritopeku i stadiona Partizana.

Tužilac se osvrnuo na odluku suda da iz dokaza izuzme deo audio snimka koji je zabeležen u stanu optuženog Marka Andrića, i predložio sudiji da ispita odluku koju je donela, jer postoji naredba suda u Nišu da se prisluškuje Andrićev telefon, a ne stan.

On je istakao da se ne radi o tajnom snimanju stana već preko telefona, kao i da nije bitno da li je taj razgovor bio u stanu ili na otvorenom.

On je pojasnio i da radnja tajno praćenje i prisluškivanje poznaje ograničenje da ne može u stanu da se snima, dok za tajni nadzor i komunikaciju ne postoji to ograničenje.

Suđenje se nasatvlja sutra.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija