Aktuelno

Velika zaplena na prelazima Batrovci i Horgoš: Carinici pronašli garderobu vrednu milion i po dinara

Komentari

Autor: Tanjug

19/02/2024

-

14:00

Velika zaplena na prelazima Batrovci i Horgoš: Carinici pronašli garderobu vrednu milion i po dinara
Velika zaplena na prelazima Batrovci i Horgoš: Carinici pronašli garderobu vrednu milion i po dinara - Copyright Tanjug/Ministarstvo finansija/Uprava Carina

veličina teksta

Aa Aa

Carinski službenici su na graničnim prelazima Batrovci i Horgoš, u saradnji sa policijom, sprečili dva pokušaja krijumčarenja garderobe, čija je ukupna vrednost procenjena na više od milion i po dinara, saopštila je danas Uprava carina.

Kako se navodi, prvi slučaj je otkriven na graničnom prelazu Batrovci u petak 16. februara, kada je na izlazu iz zemlje za detaljan pregled izdvojen kamion, koji je iz Turske ka Nemačkoj prevozio plastične palete.

Tanjug/Ministarstvo finansija/Uprava Carina

 

Vozač je tvrdio da sem robe koju prevozi nema ništa drugo da prijavi, međutim, carinici su u tovarnom delu, među plastičnim paletama, pronašli više vakum kesa punih različite garderobe. 

Utvrđeno je da se radi o 113 muških i dečjih jakni, prsluka i dukserica, čija je vrednost procenjena na iznos od preko 1.200.000 dinara. 

Tanjug/Ministarstvo finansija/Uprava Carina

 

U drugom slučaju, zabeleženom istog dana na ulaznoj strani graničnog prelaza Horgoš, zaplenjena je firmirana odeća i obuća, otkrivena prilikom detaljne kontrole autobusa koji je prevozio putnike iz Nemačke ka Albaniji.

Tanjug/Ministarstvo finansija/Uprava Carina

 

Kese sa muškim jaknama, džemperima i patikama, sa obeležjima robnih marki "Boss", "Hermes" i "Karl Lagerfeld", bile su sakrivene ispod zadnjeg reda sedišta u autobusu.

Cene na etiketama svakog pojedinačnog artikla, ukazuju na autentičnost pomenutih robnih marki, pa je na osnovu njih vrednost robe procenjena na oko 350.000 dinara.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija