Aktuelno

Nastavak suđenja za "Ribnikar": U parnici protiv Kecmanovića danas svedoče članovi porodica ubijene dece

Komentari

Autor: Tanjug

22/02/2024

-

08:10

Nastavak suđenja za "Ribnikar": U parnici protiv Kecmanovića danas svedoče članovi porodica ubijene dece
Nastavak suđenja za "Ribnikar": U parnici protiv Kecmanovića danas svedoče članovi porodica ubijene dece - Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

U Višem sudu u Beogradu danas bi trebalo da se svedočenjem oštećenih nastavi suđenje u parničnom postupku protiv porodice Kecmanović, odnosno majke, oca i dečaka koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar” ubio devet vršnjaka i čuvara i ranio još šest osoba.

Ovo suđenje počelo je u oktobru, kada je zaključeno pripremno ročište, a krajem decembra svedočili su članovi porodica ubijenih - Božović, Čikić, Martinović, Aćimović i Vlahović. Tada je svedočenje započela i Nina Kobiljski čija ćerka je ubijena, i trebalo bi da ona danas nastavi svedočenje nakon čega će pričati i njen suprug, a zatim i članovi porodica ostalih ubijenih.

Tužbu je podnelo ukupno 27 tužilaca, odnosno članova porodice žrtava masakra, a tuženi su maloletni K.K. i njegovi majka i otac. Sud će odlučivati o tužbi i tek po okončanju parničnog postupka će doneti odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica, ili ga eventualno odbija.

Tužba je podneta u parničnom postupku zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha. Ovom tužbom je zatražena i novčana renta, odnosno buduće davanje određenog iznosa novca od dana presuđenja pa dok za to traju uslovi - i to na ime buduće nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica.

Pred ovim sudom vodi se i krivični postupak protiv oca i majke dečaka, kao i vlasnika i instruktora streljačkog kluba u kojem je kako se sumnja K.K. učio da puca, dok je maloletnik krivično neodgovoran, jer u trenutku masakra nije navršio 14 godina. Sud je u ovom slučaju prihvatio predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i zatvorio suđenje za javnost.

Takođe, vodi se i parnični postupak po tužbi koju su protiv Kecmanovića, škole u kojoj se desio masakr i države Srbije, podneli članovi porodice Dukić čija je ćerka ubijena 3. maja. Nastavnica istorije koja je tada teško ranjena nedavno je takođe podnela tužbu protiv roditelja K.K.

Komentari (0)

Srbija