Aktuelno

Uhapšen radnik Dunav osiguranja i njegov pomagač: Zloupotrebama oštetio kompaniju za 2,6 miliona dinara

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/02/2024

-

13:42

Uhapšen radnik Dunav osiguranja i njegov pomagač: Zloupotrebama oštetio kompaniju za 2,6 miliona dinara
Tanjug/Vladimir Šporčić - Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

veličina teksta

Aa Aa

Policija je u saradnji sa ripadnici policije Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsila D. D. (1970) koji je zaposlen na radnom mestu preuzimač rizika u "Dunav osiguranju", dok je protiv četrdesetogodišenjeg muškarca, podneta krivična prijava u redovnom postupku, zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, sumnja se da je četrdesetogodišnji muškarac, odgovorno lice PD "Milk and meat store", pomogao u izvršenju krivičnog dela, tako što je stavio pečat ovog privrednog društva na raspolaganje D. D. u periodu od 2017. do 2020. godine.

D. D. je, kako se sumnja, iskorišćavanjem svog položaja i ovlašćenja za vršenje obrade i realizacije kredita za plaćanje troškova registracije i osiguranja vozila, neovlašćeno iskoristio lične podatke za 28 osoba, sačinio falsifikovanu kreditnu dokumentaciju koristeći pečate PD "Milk and meat store", "Pakiva Dip", "Negos Trade", na osnovu čega je odobreno 57 partija kredita kojima je izvršeno plaćanje troškova osiguranja i registracije motornih vozila trećim licima.

Ova lica su, sumnja se, troškove registracije svojih vozila platili D. D. u gotovom novcu koji je on zadržao za sebe, čime je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 2.493.000 dinara.

Takođe, na ovaj način, usled neizmirenih obaveza vraćanja kredita, osumnjičeni je oštetio "Dunav osiguranje" za iznos od oko 2.600.000 dinara, a korisnike kredita za oko 747.000 dinara.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, sproveden u nadležno tužilaštvo.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija