Aktuelno

Požar u stambenoj zgradi u Čačku, eksplodirali bojleri, stanari evakuisani

Komentari

Autor: Tanjug

14/03/2024

-

09:21

Požar u stambenoj zgradi u Čačku, eksplodirali bojleri, stanari evakuisani
Požar u stambenoj zgradi u Čačku, eksplodirali bojleri, stanari evakuisani - Copyright Tanjug/Branko Lukić

veličina teksta

Aa Aa

U čačanskom naselju Alvadžinica sinoć je izbio požar u stambenoj zgradi, u kome nema povređenih i nastradalih lica, ali je pričinjena velika materijalna šteta.

U Elektrodistibuciji Srbije rečeno je Tanjugu da je do požara došlo na unutrašnjim instalacijama u zgradi. Požar je izbio oko 22.30 sati i, prema rečima stanara, izazvala ga je voda koja se iz jednog stana slivala do ormara sa osiguračima i elektroinstalacijama, usled čega je došlo do kratkog spoja. 

Brzom i efikasnom intervencijom vatrogasci su uspeli da lokalizuju požar, koji je prema izjavama stanara uzrokovao strujomer koji se zapalio u prizemlju, a onda je došlo do eksplozije bojlera u stanovima na poslednjem spratu, prenosi RINA.

Zbog pucanja bojlera pojedini stanovi su pod vodom pa se u njih još uvek nisu vratili građani.

"Svi smo preplašeno izleteli iz svojih stanova, uspeli smo da se sakrijemo na jednu terasu dok nisu došli vatrogasci koji su nas evakuisali", rekli su stanari zgrade.

Na lice mesta intervenisali su tri vatrogasca-spasioca sa jednim vatrogasnim vozilom, a tri osobe su prevežene u čačansku Opštu bolnicu.

"Tri osobe su zbog udisanja dima potražile lekarsku pomoć. Oni su nakon terapije i opservacije pušteni na kućno lečenje", potvrđeno je iz ove zdravstvene ustanove.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija