Aktuelno

Uhapšen mehaničar zadužen za održavanje autobusa: Oglasilo se Tužilaštvo povodom nesreće kod Karađorđevog parka

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/03/2024

-

17:12

Uhapšen mehaničar zadužen za održavanje autobusa: Oglasilo se Tužilaštvo povodom nesreće kod Karađorđevog parka
Uhapšen mehaničar zadužen za održavanje autobusa: Oglasilo se Tužilaštvo povodom nesreće kod Karađorđevog parka - Copyright Youtube/RTS

veličina teksta

Aa Aa

Mehaničar zadužen za održavanje autobusa sa koga je juče tokom vožnje otpao točak i usmrtio ženu je uhapšen, saopštilo je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

Kako se navodi, utvrđen je identitet I.R. koji je bio zadužen za dnevni pregled vozila u konkretnom slučaju, odgovornog lica za pregled vozila – mehaničara u preduzeću za saobraćaj "Banbus doo".

"Po nalogu dežurnog javnog tužioca određeno je zadržavanje I.R. u trajanju od 48 časova, u kom periodu će isti biti saslušan u svojstvu osumnjičenog zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo Teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja član 297. stav 4 u vezi člana 295. stav 3 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika, te će u zavisnosti od odbrane osumnjičenog biti doneta odluka da li će u odnosu na istog ovo tužilaštvo eventualno podneti predlog za određivanje pritvora", navodi se u saopštenju.

 U daljem toku dokaznog postupka ovo tužilaštvo će izvršiti sve potrebne provere i izvesti raspoložive dokaze, dati nalog da se odrade potrebna veštačenja, ispitati oštećene i eventualne svedoke očevice, te će u najkraćem roku biti doneta odluka o daljem postupanju. 

Do nesreće je došlo u ponedeljak kada je u Ulici Bulevar oslobođenja, na autobusu koji je saobraćao na liniji 78, privatnog autoprevoznika "Banbus doo" otpao zadnji levi točak.

"Obaveštavamo vas da je na lice mesta nezgode odmah izašao dežurni javni tužilac Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu radi vršenja uviđaja i izvođenja drugih dokaza a kako bi se utvrdio tačan uzrok nezgode, odnosno da li se u radnjama nekog lica stiču sva bitna obeležja bilo kog krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti". 

Youtube/RTS

 

Podsetimo, žena V. J. (69), koju je u ponedeljak popodne udario točak otpao sa gradskog autobusa podlegla je povredama u Urgentnom centru.

Nesvakidašnja nesreća se desila u ponedeljak oko 14 časova u Beogradu kod Karađorđevog parka kada je sa gradskog autobusa otpao točak i odleteo na trotoar. Točak se kotrljao niz ulicu 20 do 30 metara, da bi na kraju udario u dve žene, od kojih jedna teško povređena. 

Komentari (0)

Srbija