Aktuelno

Smrt zatvorenika u Padinskoj Skeli: Pokrenut disciplinski postupak protiv sedam službenika Kazneno-popravnog zavoda

Komentari

Autor: Tanjug

19/03/2024

-

20:26

Smrt zatvorenika u Padinskoj Skeli: Pokrenut disciplinski postupak protiv sedam službenika Kazneno-popravnog zavoda
Smrt zatvorenika u Padinskoj Skeli: Pokrenut disciplinski postupak protiv sedam službenika Kazneno-popravnog zavoda - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija saopštila je večeras da je pokrenula disciplinske postupke protiv sedam službenika u Kazneno-popravnom zavodu u Beogradu, u Padinskoj Skeli, zbog sumnje da su počinili težu povredu radne dužnosti prema Zakonu o državnim službenicima.

Ovi službenici nisu obavestili pretpostavljene o vanrednom događaju u kojem su učestvovala četvorica prekršajno kažnjenih lica za koja se sumnja da su naneli povrede prekršajno kažnjenom licu B.S. od kojih je B.S. preminuo 4. februara, navodi se u saopštenju.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija ističe da neće tolerisati ponašanje  zaposlenih koji zaobilaze propisane procedure u obavljanju radnih dužnosti i zbog toga će biti najstrože sankcionisani.

''Ističemo i da smo o svim svojim saznanjima obavestili nadležno tužilaštvo koje će utvrditi da li ima elemenata krivičnog gonjenja'', navodi se u saopštenju Uprave.

Prema nezvaničnim informacijama, upravnik zavoda u Padinskoj Skeli Vladimir B. koji je tu funkciju obavljao od 2018. godine, premešten je na nižu poziciju.

Ubrzo je na njegovo mesti postavljena druga osoba, dok je Uprava reagovala pokretanjem disciplinskih postupaka.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija