Aktuelno

Tragedija kod Novog Pazara: Muškarac palio korov i nisko rastinje, pa stradao u požaru

Komentari

Autor: Tanjug

25/03/2024

-

16:28

Tragedija kod Novog Pazara: Muškarac palio korov i nisko rastinje, pa stradao u požaru
Tragedija kod Novog Pazara: Muškarac palio korov i nisko rastinje, pa stradao u požaru - Copyright Prinskrin/Tanjug video

veličina teksta

Aa Aa

Muškarac star 74 godine stradao je u požaru u selu Rajetiće na obroncima planine Rogozna kod Novog Pazara dok je palio korov i nisko rastinje na svom imanju.

Nesreća se dogodila u subotu, a sumnja se da je muškarac izgubio svest i ugušio se prilikom paljenja.

"Došlo je do paljenja korova u selu Rajetiće, nažalost jedno lice tragično je stradalo. Prema našim saznanjima on je palio korov, jak vetar je nosio plamen a on je pokušavajući da spreči širenje vatre izgubio svest i ugušio se. Porodica je tek kasnije u popodnevnim satima saznala, zvali su ga na mobilni, nije bilo odgovora. Nakon toga krenuli su u potragu i nažalost pronašli su beživotno telo stradalog čoveka", rekao je za Tanjug rukovodilac Odeljenja za vanredne situacije Gradske uprave Novi Pazar, Ismail Dupljak. 

Zbog čestih požara na otvorenom u tom gradu svakodnevno dežuraju članovi Štaba za vanredne situacije, komunalna milicija i vatrogasci.

"Apelujem na sve građane da ne pale biljne ostatke, korov i nisko rastinje, uverili smo se i u ovom tragičnom slučaju koliko je to opasno za ljudske živote i za imovinu. Tokom marta sve službe Grada, Vatrogasno-spasilačka jedinica i komunlna milicija sprovodile su kampanju i obilazile teren u cilju preventivnog delovanja i smanjenja broja požara na otvorenom", naveo je Dupljak.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija