Aktuelno

Otac dečaka koji je počinio maskr u Ribnikaru pred sudom: Sve bih učinio da mogu da vratim vreme

Komentari

Autor: Tanjug

04/04/2024

-

07:36

Otac dečaka koji je počinio maskr u Ribnikaru pred sudom: Sve bih učinio da mogu da vratim vreme
Otac dečaka koji je počinio maskr u Ribnikaru pred sudom: Sve bih učinio da mogu da vratim vreme - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Otac dečaka koji je izvršio masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar" izjavio je u Višem sudu u Beogradu da je posle tog 3. maja 2023. "mrtav čovek" i da bi reagovao da mu je neko rekao da nešto nije u redu sa njegovim sinom.

U nastavku suđenja u parničnom postupku po tužbi članova porodice ubijene i ranjene dece i čuvara škole “Vladislav Ribnikar” rekao je da bi sve učinio da može da vrati vreme i da spreči tragediju. 

On je još jednom izrazio saučešće porodicama ubijene dece i istakao da su njegovi bol i tuga neutešni. Više puta je ponovio da danas iz pijeteta prema žrtvama ne želi da priča o svom sinu i kakva su porodica oni bili. 

"Ja sam posle tog 3. maja mrtav čovek, a ovde sam danas pred vama samo zbog svoje ćerke koja je takođe žrtva svog brata",  rekao je on. 

Kecmanović nije hteo da odgovara na pitanja suda i oštećenih. 

Određena je pauza nakon koje bi trebalo da bude sasušana razredna VII/2, odeljenja u kojem se dogodio masakr,

U nastavku suđenja treba da budu saslušani i majka dečaka koji je počinio zločin, kao i tadašnja direktorka škole. 

U toku ovog postupka do sada su ispitani svi oštećeni, odnosno 27 članova porodica koji su tužbu podneli. Sudija je odlučila da deo suđenja, kada su svedočili maloletna braća i sestre ubijenih, zatvori za javnost.

Ovom tužbom pored roditelja obuhvaćen je i njihov sin maloletnik koji je počinio masakr.

Sud će odlučivati o tužbi i tek po okončanju parničnog postupka će doneti odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica, ili ga eventualno odbija

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija