Aktuelno

Odloženo suđenje roditeljima dečaka koji je počinio masovno ubistvo u školi "Vladislav Ribnikar"

Komentari

Autor: Tanjug

25/03/2024

-

10:40

Odloženo suđenje roditeljima dečaka koji je počinio masovno ubistvo u školi "Vladislav Ribnikar"
Euronews/Vasilija Antonijević - Copyright Euronews/Vasilija Antonijević

veličina teksta

Aa Aa

U Višem sudu u Beogradu danas je za 17. maj odložen parnični postupak protiv oca, majke i dečaka koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet učenika i čuvara te škole.

Suđenje je odloženo zbog izostanka optuženih oca i majke dečaka, koji su odlučili da najpre iznesu odbranu u krivičnom postupku. 

Njihov punomoćnik Marina Ivelja prenela je da roditelji dečaka smatraju da bi svedočenje u parničnom postupku kompromitovalo njihovu odbranu u krivičnom postupku koji je zatvoren za javnost, a nastavlja se 1. aprila.

Za sledeće suđenje pozvana su četiri svedoka, koji su u vreme krivičnog dogadjaja bili zaposleni u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar. 

Punomoćnik porodice Dukić tražio je da zamenik državnog pravobranioca dostavi sudu oružani list koji je izdat ocu dečaka za držanje i nošenje oružja, odnosno da li je uopšte imao dozvolu.
Zatraženo je i da se dostavi dokumentacija o razlozima iz kojih je otac dečaka oslobađen od služenja vojnog roka.

Sud će odlučivati o tužbi i tek po okončanju parničnog postupka će doneti odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica ili ga eventualno odbija.

Euronews/Vasilija Antonijević

 

Tužba je podneta u parničnom postupku zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha.

Ovom tužbom je zatražena i novčana renta, odnosno buduće davanje određenog iznosa novca od dana presuđenja pa dok za to traju uslovi i to na ime buduće nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica.

Sud je ranije odredio u odnosu na oca dečaka privremene mere zabrane raspolaganja i otuđenja imovine u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega, a prema majci u parničnom postupku.

U parničnom postupku protiv dečakove majke Viši sud u Beogradu doneo je rešenje o privremenoj meri u odnosu na imovinu u njenom vlasništvu, odnosno da je blokirana za prodaju i iznajmljivanje.

Pred Višim sudom u Beogradu nedavno je počeo i krivični postupak protiv oca i majke dečaka, kao i instruktora i vlasnika streljačkog kluba u kojem je, kako se sumnja, K.K. učio da puca, dok je maloletnik krivično neodgovoran jer u trenutku masakra nije navršio 14 godina.

Pored ovog parničnog postupka, vodi se još jedan po tužbi 27 članova porodice ubijenih, a nedavno je i nastavnica koja je teško ranjena u pucnjavi podnela tužbu protiv roditelja dečaka.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija