Društvo

Prva sednica Radne grupe za Ribnikar, Đukić Dejanović: Danas ćemo razgovarati o ideji i formi Memorijalnog centra

Komentari

Autor: Tanjug

20/03/2024

-

11:34

Prva sednica Radne grupe za Ribnikar, Đukić Dejanović: Danas ćemo razgovarati o ideji i formi Memorijalnog centra
Prva sednica Radne grupe za Ribnikar, Đukić Dejanović: Danas ćemo razgovarati o ideji i formi Memorijalnog centra - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Danas će biti održana prva sednica Radne grupe za Memorijalni centar u OŠ "Vladislav Ribnikar", najavila je ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović dodajući da će se na njoj razgovarati o početnim idejama o tome kakva forma i sadržina samog Memorijalnog centra treba da bude. 

Kada je reč članovima koji će sačivanjati ovu Radnu grupu, ministarka je rekla da će to biti predstavnici različitih sfera i oblasti koji treba da daju doprinos da želja roditelja dece, koje nažalost nema, bude ispunjena.

"U smislu negovanja sećanja na sam događaj, na gubitak dece, na podršku roditeljima i srodnicima koji su izgubili svoje najbliže", rekla je ministarka. 

Osim predstavnika Ministarstva prosvete, koji će predsedavati grupom, objasnila je ministarka, u rad grupe uključeni su i predstavnici Ministarstva kulture, Ministarstva za javna ulaganja, opštine Vračar, Grada Begrada, osnovne škole "Ribnikar" kao i predstavnici roditelja, pedagozi i psiholozi. 

"Angažovaće se svi oni stručnjaci koji će sa etičkog, formalno - pravnog aspkt i svih dugih kojisu potrebni davati svoj doprinos a radna grupa će nekako usmeravati i homogenizovati ove aktivnosti", rekla je Đukić Dejanović. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija