Aktuelno

Potraga za telom devojčice, Gašić: Sumnja se da je jedan osumnjičeni prebacio telo na drugu lokaciju

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/04/2024

-

15:29

Potraga za telom devojčice, Gašić: Sumnja se da je jedan osumnjičeni prebacio telo na drugu lokaciju
Potraga za telom devojčice, Gašić: Sumnja se da je jedan osumnjičeni prebacio telo na drugu lokaciju - Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izneo je u javnost informacije o ubistvu dvogodišnje devojčice Danke Ilić koja je nestala 26. marta u mestu Banjsko Polje kod Bora. Za njenim telom se i dalje traga.

Gašić je rekao da su dvojica osumnjičenih poligrafski ispitani i da je vozač automobila imao zakasnelu reakciju, a suvozač je imao reakciju, kao i oduzeta su sva tri automobila - dva privatna koja su pripadala osumnjičenima i jedan službeni, odakle je uzeto sve što je potrebno za forenziku.

"Njih dvojica su nas odveli na deponiju, ali imamo saznanja da se jedan vratio 28. marta i da je prebacio telo na drugu lokaciju. Ne verujemo im jer jedan na drugog prebacuju krivicu", rekoa je Gašić.

Potraga za devojčicom Dankom Ilić je tragično zarvšena i zločin je potresao celu Srbiju, rekao je ministar Bratislav Gašić u obraćanju javnosti. Pripadnici MUP-a su nakon opsežne akcije uhapsili S. J. i D. D. (1974) zaposlene u JKP "Vodovod" Bor osumnjične da su autobmobilom udarili i ubili Danku i telo bacili u deponiju, rekao je Gašić.

Zločin su priznali i određeno im je zadržavanje do 48 časova.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je ranije danas, na posebnoj sednici Vlade Srbije, saopštio da je policija uhapsila dva lica osumnjičena da su ubila Danku Ilić, za kojom se tragalo više od 10 dana.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je pre deset dana. Od tada se za njom intenzivno tragalo. Po prvi put u Srbiji je pokrenut sistem "Pronađi me".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija