Aktuelno

Podignuta optužnica protiv pet osoba zbog razbojništva, na Novom Beogradu, kladioničaru silom oteli 750.000 dinara

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/04/2024

-

18:46

Podignuta optužnica protiv pet osoba zbog razbojništva, na Novom Beogradu, kladioničaru silom oteli 750.000 dinara
Podignuta optužnica protiv pet osoba zbog razbojništva, na Novom Beogradu, kladioničaru silom oteli 750.000 dinara - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu danas je podiglo optužnicu protiv A.P. (23), M.V. (20), P.B. (17) R.A. (19) i C.J. (22) zbog postojanja opravdane sumnje da su kao saizvršioci počinili krivično delo razbojništvo tako što su 1. oktobra 2023. po prethodnom dogovoru u Novom Beogradu, upotrebom sile, od oštećenog oduzeli tuđu pokretnu stvar odnosno gotov novac u iznosu od 750.000 dinara.

Oni se sumnjiče da su novac oduzeli u nameri da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist, tako što su sačekali da oštećeni podigne novac koji je dobio na kladionici, nakon čega su mu petookrivljeni i prvokrivljeni prišli, više puta ga udarili pesnicom u predelu glave i zahtevali da im preda gotov novac koji je imao kod sebe.

Prvokrivljeni se sumnjiči da je čekićem oštećenog udarao po leđima, dok su se ostali okrivljeni nalazili u neposrednoj blizini mesta izvršenja i čekali da ih petookrivljeni i prvokrivljeni pozovu kako bi sakrili novac, navodi se u saopštenju Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu. 

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je, kako se dodaje, da Treći osnovni sud u Beogradu prema prvookrivljenom i petookrivljenom produži mere zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora, te da sve okrivljene, nakon održanog glavnog pretresa izvedenih dokaza, oglasi krivima i osudi po zakonu, dodaje se u saopštenju.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija