Region

Viši sud u Podgorici: Potvrđena optužnica protiv nekadašnjeg ministra odbrane i 11 funkcionera

Komentari

Autor: Tanjug

25/03/2024

-

14:15

Viši sud u Podgorici: Potvrđena optužnica protiv nekadašnjeg ministra odbrane i 11 funkcionera
Viši sud u Podgorici: Potvrđena optužnica protiv nekadašnjeg ministra odbrane i 11 funkcionera - Copyright EPA/BORIS PEJOVIC

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu protiv nekadašnjeg ministra odbrane iz DPS-a i još 11 osoba, koje Specijalo državno tužilaštvo tereti za zloupotrebu u rešavanju stambenih pitanja tadašnjih funkcionera.

Osim protiv Boškovića, optužnica je potvrđena i protiv Dragice Sekulić, Suzane Pribilović, Ivana Brajovića, Damira Šehovića, Budimira Šegrta, Sanje Vlahović, Suada Numanovića, Osmana Nurkovića, Dražena Miličkovića, Jelene Radonjić i Aleksandra Jovićevića.

Veće suda na čelu sa sudijom Borisom Savićem, rečeno je Libertasu u podgoričkom Višem sudu, jednoglasno je odlučilo da potvrdi optužnicu SDT-a i sudi nekadašnjim funkcionerima.

"Oni se sumnjiče da su, od 2016. do 2020. godine, kao članovi Komisije za stambena pitanja Vlade Crne Gore, u saizvršilaštvu, učinili produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja, za koje je propisana kazna zatvora od dve do 12 godina", rekao je ranije Libertasu državni tužilac Vukas Radonjić, koji je portparol tužilaštva.

Okrivljenima se, naveo je Radonjić, stavlja na teret da su budžetu Crne Gore naneli štetu od 2,6 miliona evra.

"Oni su osumnjičeni da su, suprotno Odluci o načinu i kriterijumima za rešavanje stambenih potreba funkcionera i bez plana za rešavanje stambenih potreba i procene stručne komisije Uprave za imovinu, odobrili i dodelili stambene kredite za poboljšanje uslova stanovanja za 119 javnih funkcionera i zaposlenih u državnim i organima državne uprave, u iznosima između 17.500 i 40.000 evra i tako im pribavili korist, a budžetu Crne Gore naneli štetu od 2.604.740 evra", naveo je Radonjić.

Advokati odbrane, na kontroli optužnice, kazali su da članovi komisije nisu imali status službenih lica, iako su istovremeno bili ministri i da ne mogu krivično odgovarati, preneo je portal RTCG.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa