Aktuelno

Sud u Prištini Sofronijeviću odredio pritvor od 30 dana, advokat najavio žalbu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/04/2024

-

19:51

Sud u Prištini Sofronijeviću odredio pritvor od 30 dana, advokat najavio žalbu
Sud u Prištini Sofronijeviću odredio pritvor od 30 dana, advokat najavio žalbu - Copyright Printscreen YouTube/Kosovo Online

veličina teksta

Aa Aa

Srećku Sofronijeviću iz Zvečana, koji je juče uhapšen na prelazu Brnjak, Osnovni sud u Prištini odredio je pritvor do 30 dana, potvrdio je za Euronews Srbija njegov advokat Nebojša Vlajić.

Vlajić kaže da mu je pritvor odrđen do 12. maja i da će sutra podneti žalbu.

Sofronijević je uhapšen juče na prelazu Brnjak kada je sa porodicom krenuo u pravcu centralne Srbije.

"Javni tužiilac je obrazložio svoj zahtev i ja sam se kao Srećkov branilac protivio tome i rekao da osnovane sumnje da je učinio bilo koje krivično delo nema i da ne postoji opasnost od bekstva, jer je on čitavo vreme nakon događaja za koji se optužuje živeo u svojoj kući u Zvečanu gde ga niko nije tražio i odakle nije pokušao da pobegne. Potpuno sam siguran da to neće učiniti ni sad", rekao je Vlajić.

Tanjug/Kancelarija za KIM

 

Kosovska policija saopštila je da je S. S. osumnjičen za krivična dela počinjena 2021. godine i to: pokušaj teškog ubistva, napad na službeno lice, posedovanje i neovlašćeno držanje oružja, poziv na otpor i učešće u neredima.

Podsetimo, Sofronijević je upucan 13. oktobra 2021. godne od strane pripadnika specijalne kosovske policije, i on je tada, u teškom stanju primljen u KBC Kosovska Mitrovica.

Odmah je operisan i izvađen mu je metak, a oporavak je nastavio u Urgentnom centru u Beogradu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija