Aktuelno

Bačka Palanka: Uhapšen maloletnik zbog napada na nastavnika

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/05/2024

-

12:49

Bačka Palanka: Uhapšen maloletnik zbog napada na nastavnika
Bačka Palanka: Uhapšen maloletnik zbog napada na nastavnika - Copyright Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Bačkoj Palanci uhapsili su šesnaestogodišnjaka iz ovog mesta, zbog postojanja osnova sumnje da je napao nastavnika Srednje tehničke škole.

Sumnja se da je, juče, u hodniku škole, koju je ranije pohađao, udario šezdesetpetogodišnjeg nastavnika i naneo mu tešku telesnu povredu, saopštila je PU Novi Sad.

Šesnaestogodišnjak će, u zakonskom roku, biti priveden na saslušanje sudiji za maloletnike Višeg suda u Novom Sadu.

Prethodno je Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) saopštila da je bivši učenik Tehničke škole "9. maj" u Bačkoj Palanci M.B. juče napao profesora praktične nastave S.Z. koji je zbog preloma nosa zadržan na neurohirurgiji Urgentnog centra u Novom Sadu.

Kako je navedeno u saopštenju, "u poslepodnevnoj smeni, na prvi čas kod nastavnika praktične nastave S.Z, zajedno sa svim učenicima iz odeljenja, ušao je i bivši učenik te škole, M.B, a sadašnji učenik SSŠ 'Dr Radivoj Uvalić' u Bačkoj Palanci".

"M. B. je počeo da provocira nastavnika koji ga je zamolio da napusti učionicu, jer nije više učenik škole. Po izlasku iz učionice, M.B. je fizički nasrnuo na nastavnika", navela je USPRS.

"Iako su promenjeni zakoni, doneti protokoli i uputstva, očigledno je da to nije dovoljno i da nismo ništa naučili iz dogođaja u Trsteniku, Ribnikaru, Malom Orašju i Duboni. Nismo shvatili da se nasilje koje gledamo svakog dana na televiziji, koje čujemo pri svakom zasedanju Skupštine, na izborima, prenosi na celokupno društvo. Očigledno je da to javno nasilje mnogima na političkoj sceni odgovara i da ne žele da ga eliminišu iz svakodnevnog života", ističu iz USPRS.

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije upitala je u saopštenju šta je sa izmenama Krivičnog zakonika po pitanju odredbi koje se tiču zaposlenih u prosveti, a koji se navodno usaglašava sa Evropskom komisijom, kao i da li prosvetni radnici do promene Zakonika treba da idu u školu u pancirima. 
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija