Politika

Profesor Hebrejskog univerziteta u Jerusalimu Jehuda Bauer: Nije bilo genocida u Srebrenici

Komentari

Autor: Tanjug

21/04/2024

-

17:19

Profesor Hebrejskog univerziteta u Jerusalimu Jehuda Bauer: Nije bilo genocida u Srebrenici
Profesor Hebrejskog univerziteta u Jerusalimu Jehuda Bauer: Nije bilo genocida u Srebrenici - Copyright EPA/BOGDAN CRISTEL

veličina teksta

Aa Aa

Profesor Hebrejskog univerziteta u Jerusalimu i počasni predsednik Međunarodne alijanse za sećanje na Holokaust Jehuda Bauer istakao je da u Srebrenici nije bilo genocida.

Bauer, koji se smatra u stručnim krugovima najvećim svetskim autoritetom za pitanja Holokausta i genocida, u najavi novog dokumentarnog filma u produkciji Centra za društvenu stabilnost, rekao je da se Srebrenica ne može smatrati tipskim slučajem genocida.

Prema njegovim rečima, postoje stotine takvih slučajeva kroz istoriju.

"Srebrenica se ne može smatrati tipskim slučajem genocida. To je bilo masovno ubistvo pripadnika jedne grupe od strane pripadnika druge grupe. Postoje stotine takvih slučajeva kroz istoriju", naveo je Bauer u intervjuu rađenom za potrebe dokumentaranog filma "Anatomija obmane: Srebrenica" u produkciji Centra za društvenu stabilnost. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je pre dva dana da se nada da će se profesor Jehuda Bauer izjasniti po pitanju karaktera zločina u Srebrenici, što je izraelski profesor i učinio.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija