Aktuelno

Da li biste probali hladnu supu od jagoda i malina? Počinje GastroFest, festival visoke gastronomije na Dorćol Placu

Komentari

Autor: Tanjug

15/06/2024

-

18:34

Da li biste probali hladnu supu od jagoda i malina? Počinje GastroFest, festival visoke gastronomije na Dorćol Placu
Da li biste probali hladnu supu od jagoda i malina? Počinje GastroFest, festival visoke gastronomije na Dorćol Placu - Copyright TANJUG/ JOVANA KULAŠEVIĆ

veličina teksta

Aa Aa

Hladna supa od jagoda i malina sa hrskavim hlebom, svinjski obrazi sa grejvijem i pireom od tartufa sa Fruške gore, limun gel sa hrskavom čokoladom samo su neki od specijaliteta koje posetioci mogu da probaju danas i sutra na GastroFestu na Dorćol Placu (Platz) u Beogradu.

TANJUG/ JOVANA KULAŠEVIĆ

 

Festival visoke gastronomije i autentičnih ukusa okupio je ljubitelje hrane i pića, nudeći im priliku da uživaju u raznovrsnim domaćim specijalitetima.

"GastroFest potiče iz Bečeja. U Bečeju su prošle godine po šesti put organizovali. Ove godine smo odlučili da dovedemo naš festivalu Beograd, da pokažemo široj publici koncept festivala", rekao je organizator festivala Daniel Jovanović.

TANJUG/ JOVANA KULAŠEVIĆ

 

Glavna tema ovogodišnjeg festivala je spajanje malih proizvođača sa restoranima. 

"Želimo da gradimo most između njih, pošto verujemo da visoka gastronomija u Srbiji ne može da postoji bez lokalnih, visoko kvalitetnih namirnica", objasnio je Jovanović.

On je najavio današnje predstavljanje šest restorana, sutra će biti predstavljeno sedam. 

TANJUG/ JOVANA KULAŠEVIĆ

 

"Danas i sutra imamo promociju restorana, promociju malih proizvođača... Sutra nam dolaze još dva restorana iz Vojvodine, uglavnom su vojvođanski restorani, Novi Sad, Subotica, Čenej, a biće i jedan restoran iz Beograda", najavio je Jovanović.

Posetioci mogu da degustiraju i domaće kolače, ljutenicu, domaće sokove i vina, kao i kravlji i ovčiji sir u maslinovom ulju, slatko od bele trešnje i druge proizvode.

TANJUG/ JOVANA KULAŠEVIĆ

 

Takođe, u ponudi je i prvi bazni sos na našem tržištu čija ljutina se oseća samo u ustima, a ne u stomaku. 

Festival nudi i domaći med i pivo.

Na programu su i gastro paneli, gastro matine, gastro radionice, ali i radionice za decu, od likovnih, interaktivnih do ekoloških.

Deca do 13 godina ne plaćaju ulaz.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija