Život Autentična, zaštićena, ali zaboravljena: Borba za opstanak lužničke vurde 22/10/2025 21:54 https://www.euronews.rs/magazin/zivot/193194/vurda-iz-babusnice-tradicija-i-izazovi-proizvodaca/vest pročitaj celu vest
Život "Odlično ide uz kajmak i čvarke": CNN uvrstio jedan od hlebova iz Srbije među 50 najboljih na svetu Na CNN listi najboljih hlebova, mesto su našle legendarne meksičke tortilje, francuski baget, kao i italijanska fokača. 21/10/2025 07:12 https://www.euronews.rs/magazin/zivot/192837/cnn-uvrstio-hleb-iz-srbije-medu-50-najboljih-na-svetu/vest pročitaj celu vest
Život Fensi štrudle: Šta se dobije kada se u tradicionalno testo dodaju moderni ukusi (VIDEO) Tradicionalne poslastice štrudle mnogima su omiljeni slatkiš, a jedna poslastičarnica im daje savremene ukuse. 15/10/2025 14:54 https://www.euronews.rs/magazin/zivot/192090/kakvog-su-ukusa-fensi-strudle/vest pročitaj celu vest
Društvo U tanjiru ljubav i gostoprimstvo: Beograd oduševio kulinarsku elitu Evrope Beograd je tokom vikenda bio domaćin evropske kulinarske elite 13/10/2025 14:45 https://www.euronews.rs/srbija/drustvo/191722/najbolji-evropski-kuvari-i-njihova-umetnost-kuvanja/vest pročitaj celu vest
Život Proizvod koji vraća u detinjstvo: Po čemu je poseban ručno pravljeni maslac iz male mlekare u Beogradu (VIDEO) Jedna mlekara u Beogradu proizvodi takozvani "beurre de baratte", odnosno puter iz bućkalice, u malim količinama, bez veštačkih dodataka 06/10/2025 15:13 https://www.euronews.rs/magazin/zivot/190610/rucno-pravljeni-maslac-u-maloj-mlekari-u-beogradu/vest pročitaj celu vest
Novosti Najukusnije tajne Evrope: Destinacije na kojima možete da probate jedinstvene sireve i uživate u prirodi Euronews predstavlja nekoliko "sirnih" gastronomskih otkrića koja se mogu naći u Evropi: 27/09/2025 22:00 https://www.euronews.rs/putovanja/novosti/189301/otkrijte-retke-i-tradicionalne-sireve-evrope/vest pročitaj celu vest
Zdravlje Gastro Horizont 2025: Jedinstveni pristup savremenoj gastroenterologiji Razgovarali smo sa organizatorim prestižnog stručnog skupa koji se prvi put održava u Srbiji. 25/09/2025 17:43 https://www.euronews.rs/magazin/zdravlje/189140/gastro-horizont-2025-novi-pristupi-u-medicini/vest pročitaj celu vest
Život Zašto je lepinja na listi najboljih hlebova Evrope: Vruće testo posluženo s kajmakom je za strance ljubav na prvi pogled Srbija se poslednjih godina nalazi na listama najboljih kuhinja sveta. 17/09/2025 21:32 https://www.euronews.rs/magazin/zivot/187978/srpska-lepinja-medu-10-najboljih-hlebova-evrope/vest pročitaj celu vest
Politika Đurić obišao paviljon Srbije na Expu u Osaki koji je posetilo više od 700.000 ljudi Kako je naveo, samim tim, Srbija im je kao sledeća destinacija dodatno atraktivna. 30/08/2025 09:54 https://www.euronews.rs/srbija/politika/185449/srpski-paviljon-na-ekspu-u-osaki-privukao-800000-posetilaca/vest pročitaj celu vest
Život Tri dana, hiljadu ukusa: Gastro Srem manifestacija predstavlja specijalitete za sva čula (VIDEO) Manifestacija Gastro Srem održaće se od 5. do 7. septembra u Novoj Pazovi. 25/08/2025 14:19 https://www.euronews.rs/magazin/zivot/184751/vise-od-70-izlagaca-na-gastro-srem-manifestaciji/vest pročitaj celu vest
Život Kako se pravi mochi: Najpopularnija japanska poslastica od sada dostupna i u Beogradu Desert mochi pravi se od pirinčanog brašna, a jedna poslastičarnica u Beogradu nudi čak 17 ukusa. 13/08/2025 12:37 https://www.euronews.rs/magazin/zivot/183218/kako-se-pravi-mochi/vest pročitaj celu vest
Život Savršeni zalogaji koji se jedu s nogu: 25 najboljih sendviča sveta Postoji li jednostavnija, a voljenija hrana od sendviča? 15/06/2025 09:54 https://www.euronews.rs/magazin/zivot/172882/top-25-sendvica-sveta-ukusi-sa-svih-meridijana/vest pročitaj celu vest
Život Egzotični ukusi u srcu Beograda: Šta se sve može probati u restoranu uzbekistanske kuhinje U Beogradu poslednjih godina mogu da se isprobaju ukusi mnogih svetskih kuhinja, a od nedavno i uzbekstanskih jela... 29/05/2025 21:09 https://www.euronews.rs/magazin/zivot/171023/ukusi-uzbekistana-stigli-u-beograd/vest pročitaj celu vest
Život Burek sa bri sirom osvaja planetu: Tvorac čuvenog specijaliteta iz Srbije učestvuje na svetskom takmičenju u Kini Najpopularniji specijalitet Gordićevog restorana naći će se pred publikom u Kini. 28/05/2025 20:55 https://www.euronews.rs/magazin/zivot/170903/srpski-kuvar-se-takmici-u-kini-s-burekom-od-bri-sira/vest pročitaj celu vest
Život Vikend posvećen hedonizmu: Festival kafe, čokolade i čajeva na Novom Beogradu Posetioci će imati priliku da odaberu kvalitetne sorte kafe, čokolade i čajeva, ali i uživaju u kreativnim aktivnostima. 23/05/2025 22:31 https://www.euronews.rs/magazin/zivot/170275/festival-kafe-cokolade-i-cajeva-u-merkatoru/vest pročitaj celu vest
Život Tartufi u izobilju rastu u Srbiji: Sada se i u Beogradu mogu naći proizvodi od najskuplje pečurke na svetu Srbija je jedno od najvećih nalazišta tartufa na svetu, a proizvodi od ovog delikatesa mogu da se nađu u jednoj radnji u Skadarliji. 14/05/2025 20:53 https://www.euronews.rs/magazin/zivot/169061/srbija-skriveni-raj-za-crne-i-bele-tartufe/vest pročitaj celu vest
Nauka Zašto je (prvomajski) roštilj neprevaziđen delikates: Nauka iza dima, ukusa i savršene hrskavosti Postoje naučni razlozi zbog kojih je meso sa roštilja neuporedivo ukusnije od onog koje pripremate za običnim šporetom. 01/05/2025 09:05 https://www.euronews.rs/magazin/nauka/167322/prvi-maj-i-nauka-ukusa-rostilj-pod-mikroskopom/vest pročitaj celu vest
Društvo Priča o uspehu: Kakve tajne krije zemunski lokal "Pretop" koji kombinuje praseće pečenje, hleb i šampanjac? Ovakav ugođaj osmislila su tri drugara, Miloš, Nikola i Nenad sa idejom da tržištu ponude nešto drugačije 30/04/2025 22:03 https://www.euronews.rs/srbija/drustvo/167377/pretop-pecenje-hleb-i-sampanjac-osvajaju-zemunsku-pijacu/vest pročitaj celu vest
Život Ratluk sa pozlatom: Dašak luksuza uz svaki gutljaj kafe Trenutno je na raspolaganju deset ukusa - od pistaća i lešnika, do čokolade i kadaifa... 29/04/2025 18:53 https://www.euronews.rs/magazin/zivot/167155/ratlux-egzoticni-ukusi-turske-sada-i-u-srbiji/vest pročitaj celu vest
Društvo Kape za kvalitet: Predstavljeno četvrto izdanje Gault&Millau vodiča koji menja gastro scenu Srbije U emisiji Hajde da razgovaramo gostovala je Mira Šemić, direktorka Gault&Millau Srbija 24/04/2025 18:10 https://www.euronews.rs/srbija/drustvo/166571/mira-semic-o-selekciji-u-gaultmillau-vodicu/vest pročitaj celu vest