Aktuelno

Gašić održao sastanke sa ambasadorima inostranih zemalja akreditovanim u Srbiji (FOTO)

Komentari

Autor: Tanjug

18/06/2024

-

22:42

Gašić održao sastanke sa ambasadorima inostranih zemalja akreditovanim u Srbiji (FOTO)
Gašić održao sastanke sa ambasadorima inostranih zemalja akreditovanim u Srbiji - Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Ministar odbrane Bratislav Gašić održao je danas sastanke sa ambasadorima inostranih zemalja akreditovanim u Srbiji, povodom stupanja na novu dužnost.

Gašić je na odvojenim sastancima razgovarao sa ambasadorima Narodne Demokratske Republike Alžir Fatahom Mahrazom, Republike Grčke Mariom Levanti, Države Izrael Jahelom Vilanom, Republike Indije Šubdaršini Tripati.

Takođe, ministar se sastao i razgovarao sa ambasadorima Islamske Republike Iran Rašidom Hasanom Purom Baeijem, Republike Turske Hamijem Aksojem, Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Edvardom Fergusonom, kao i sa šefom NATO vojne kancelarije za vezu u Beogradu brigadnim generalom Đampjerom Romanom.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Gašić je tokom sastanaka sagovornicima naglasio opredeljenje Srbije u pogledu vojne neutralnosti, spremnost i otvorenost za izgradnju celokupnih partnerskih odnosa sa ostalim državama, kako bi doprineli održanju mira i stabilnosti u svetu, sa akcentom na posvećenost dijalogu i poštovanju međunarodnog prava, pre svega Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. 

Takođe, prema rečima ministra odbrane, naša država zainteresovana je za razvoj i unapređenje saradnje sa svim zemljama, na temeljima uzajamnog poštovanja.

Ministar odbrane rekao je na današnjim sastancima da je ulaganje u Vojsku Srbije transparentan proces radi unapređenja njenih operativnih i funkcionalnih sposobnosti, te da je Vojska Srbije bila, jeste i biće faktor stabilnosti i očuvanja mira.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija