Aktuelno

Apel na mlade sa Beer Festa - Nikako volan i piće, organizujte bezbedan povratak kući ako ste pili alkohol

Komentari

Autor: Tanjug

21/06/2024

-

23:30

Apel na mlade sa Beer Festa - Nikako volan i piće, organizujte bezbedan povratak kući ako ste pili alkohol
Apel na mlade sa Beer Festa - Nikako volan i piće, organizujte bezbedan povratak kući ako ste pili alkohol - Copyright TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

veličina teksta

Aa Aa

Direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović i Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije apelovali su večeras na sve posetioce Beer Festa, posebno mlade, da nikako ne upravljaju motornim vozilom ako su konzumirali alkohol, ali i da ne sedaju u automobil sa osobom pod dejstvom alkohola.

"Apelujemo na sve mlade kad posećuju Beer Fest ali i sve druge festivale da organizuju bezbedan povratak kući, da ih poveze neko od bližnjih ili da koriste javni prevoz ili taksi", rekao je Stamatović za Tanjug.

TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

 

Podsetio je da je važna i odgovorna upotreba alkohola, za šta se Agencija zalaže zajedno sa organizatorom festivala, ali i sa Apatinskom pivarom sa kojom već 18 godina sprovode zajedničku kampanju "Kad pijem ne vozim".

Dodao je da je svima u Agenciji najbitnija bezbednost mladih, što je upravo razlog zbog kojeg su na Beer Festu i zašto razgovaraju sa mladima na temu bezbednog učestvovanja u saobraćaju.

Podsetio je da je kod mladih u saobraćaju i nezgodama u kojim učestvuju karakteristično to što najčešće stradaju danima vikenda i nakon noćnih izlazaka.

Rekao je da su sve te nesreće su kombinacija neiskustva sa željom za dokazivanjem i dodao da neiskustvo za volanom mlade dovodi u rizik u saobraćaju i da je to upravo ono što je problem. 

Agencija će, naveo je, u toku letnjih meseci zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova ali i sa drugim partnerima biti na svim festivalima koji okupljaju veći broj mladih. 

"Zajednički ćemo biti prisutni kroz akcije, direktno razgovarati sa mladima i apelovati na sve da odgovorno konzumiraju alkohol i da vode računa o bezbednom učestvovanju u saobraćaju", rekao je Stamatović na Beer Festu.

TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

 

Radenković je podsetio da je kampanja "Kad pijem, ne vozim", kampanja sa najdužom tradicijom u kojoj učestvuje Uprava saobraćajne policije. 

"Za nas je to od zaista velikog značaja i pogotovo imajući u vidu da je alkoholizam jedan od najvećih problema bezbednosti i saobraćaja i kod nas, naravno i širom sveta", kazao je Radenković i zahvalio Apatinskoj pivari koja donira alkometre i drugu opremu koja omogućava da saobraćajne kontrole budu što efikasnije.

Podsetio je da svaka kontrola saobraćajne policije podrazumeva obavezan alkotest i da će tako biti i tokom Beer Festa.

"Kolege iz Uprave saobraćajne policije će biti tu da sve koji neodgovornim ponašanjem ugrožavaju i sebe i druge učesnike u saobraćaju isključe sa saobraćaja", naglasio je on.
Direktor Apatinske pivare Igor Vukašinović podsetio je da ova kampanja traje već 18 godina i naglasio da ta duga tradicija odražava stalnu posvećenost u promovisanju odgovorne konzumacije alkohola.

"Postali smo punoletni, ali to upravo znači još veću odgovornost - kako za nas tako i za sve mlade koji sa napunjenih 18 godina sedaju za volan. Nastavićemo i dalje da zajednički apelujemo i podržavamo sve aktivnosti čiji je cilj prevencija vožnje pod uticajem alkohola," rekao je on.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija