Aktuelno

Andrijanović za ubistvo u Krnjači osuđen na osam godina

Komentari

Autor: Tanjug

10/07/2024

-

10:40

Andrijanović za ubistvo u Krnjači osuđen na osam godina
Andrijanović za ubistvo u Krnjači osuđen na osam godina - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Beogradu danas je osudio Vladimira Andrijanovića na osam godina zatvora zbog ubistva Nemanje Savića (27) u oktobru 2022. godine u Krnjači. 

Za krivično delo ubistvo izrečena mu je kazna od sedam godina zatvora dok je za krivično delo neovlašćeno držanje i nošenje oružja osuđen na kaznu zatvora od dve godine, te mu je izrečena jedinstvena kazna zatvora od osam godina. 

Andrijanoviću je pritvor produžen do upućivanja na izdržavanje kazne. Obrazlažući presudu sudija je kao olakšavajuću okolnost na strani okrivljenog navela činjenicu da mu je bila smanjena uračunljivost tokom ubistva, ali je istakla da je ipak bio svestan svog dela i posledice. 

Kao olakšavajuću okolnost sudija je navela i da je Savić doprineo sukobu. Ovo je prvostepena presuda na koju tužilaštvo i odbrana imaju pravo žalbe.

Tužilac je u završnim rečima predložila da sud uzme u obzir sve otežavajuće okolnosti na strani optuženog te da ga za krivično delo ubistvo u sticaju sa krivičnim delom neovlašćeno držanje i nošenje oružja i da ga osudi na jedinstvenu kaznu zatvora od najmanje 10 godina, kao i da mu produži pritvor do upućivanja na izdržavanje kazne.

Punomoćnica oštećenih Vanja Jeftić je tvrdila da je u ovom slučaju reč o teškom ubistvu, predlažući da ga sud osudi na maksimalnu kaznu zatvora za to krivično delo. 

Sa druge strane odbrana je predložila oslobađajuću kaznu. Andrijanović je u svojoj odbrani naveo da je ubio Savića u samoodbrani, jer su mu on i Luka K. napravili sačekušu, te da je pucao na mah i u samoodbrani. 

On se tereti za ubistvo za koje je zaprećena kazna do 15 godina zatvora. Na saslušanju u tužilaštvu u oktobru 2022. godine Andrijanović je ispričao da mu je Savić pretio pištoljem i onda zapucao.

Kazao je da se ne seća da mu je uzvratio i da je od praska izgubio sećanje.Tokom uviđaja pronađena su dva pištolja, jedan u živoj ogradi, a drugi bačen u kanal sa vodom. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija