Aktuelno

Potvrđena presuda zbog pretnji Vučiću na Tviteru

Komentari

Autor: Euronews Srbija

18/08/2021

-

13:31

Potvrđena presuda zbog pretnji Vučiću na Tviteru
Potvrđena presuda zbog pretnji Vučiću na Tviteru - Copyright Wikipedia.org/Mister No

veličina teksta

Aa Aa

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 11 meseci kućnog zatvora Beograđanina Dragana Miloševa, zbog ugrožavanja bezbednosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića pretnjama na Tviteru i nedozvoljenog držanja dva puščana metka, piše na zvaničnoj internet-stranici Apelacionog suda.


Izrečena mu je i novčana kazna od 10.000 dinara, kao i mera bezbednosti oduzimanja predmeta namenjenih i upotrebljenih za izvršenje krivičnog dela - mobilnog telefona sa SIM karticom i dva puščana metka.

Ovom presudom, odbijene su sve žalbe i potvrđena je prvostepena odluka Višeg suda u Beogradu iz oktobra prošle godine.

Milošev je, kako se navodi u presudi, proglašen krivim jer je 6. maja 2020. godine u Beogradu ugrozio sigurnost predsednika Republike u vezi sa poslovima koje obavlja, pretnjama da će napasti njegov život i telo, tako što je na Tviteru postavio više objava i komentara preteće sadržine upućenih Vučiću.

Za ovo krivično delo izrečena mu je kazna od šest meseci kućnog zatvora.

Ista kazna mu je izrečena zbog neovlašćenog držanja dva puščana metka sa projektilom pune košuljice, pronađenih prilikom pretresa stana i drugih prostorija, pa mu je za jedinstvenu kaznu utvrđeno 11 meseci zatvora.

Komentari (1)

nbgd

19.08.2021 09:00

Sramno! Samo 6 meseci kucnog zatvora??? Za pretnje Predsedniku bilo koje normalne drzave, taj je trebao da lezi u zatvoru nekoliko godina, a za ponovljeno delo nekoliko desetina godina. Nebitno da li je Vucic, Djilas, Djindjic ili neko deseti, drzava (SUD) ne sme da dozvoli da drzavi (vrsioce vlasti) bilo ko preti bilo kako. Tako se stiti drzava. Ne ovako! Ovom presudom niko nije odvracen od slicnog dela i salje se poruka da su takve radnje maltene nekaznjve.

Srbija