Aktuelno

Trojici osumnjičenih za otmicu određen pritvor: Tri dana mučili i zlostavljali mladića

Komentari

Autor: Euronews Srbija/Tanjug

26/08/2021

-

22:50

Trojici osumnjičenih za otmicu određen pritvor: Tri dana mučili i zlostavljali mladića
Trojici osumnjičenih za otmicu određen pritvor: Tri dana mučili i zlostavljali mladića - Copyright Tanjug/Tara Radovanovic

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana trojici osumnjičenih da su 21. avgusta ove godine oteli 25-godišnjeg muškarca i tri dana ga mučili i zlostavljali, nameravajući da od njegovih rođaka i prijatelja traže otkup od 150.000 evra, navodi se u saopštenju.


Pritvor je određen M.G. (44), F.C. (30) i A.J. (31). Svoj trojici je rešenjem sudije za prethodni postupak pritvor im je određen zbog postojanja osobitih okolnosti da bi mogli da utiču na svedoke i da bi mogli u kratkom roku da ponove krivično delo. Prema M.G je pritvor određen i zbog opasnosti od bekstva, potvrđeno je Tanjugu. Na ovo rešenje postoji pravo žalbe krivičnom vanpretresnom veću suda u roku od tri dana.

Osumnjičeni se terete da su 21. avgusta ove godine u večernjim časovima presreli 25-godišnjaka, ugurali ga u automobil i odvezli u jedan stan u Beogradu, u kojem su ga tri dana mučili i zlostavljali, nameravajući da od njegovih rodaka i prijatelja traže otkup od 150.000 evra, saopštila je policija.

Sva trojica se terete za krivično delo otmica, a Golubović i Cvetanović i za krivično delo prinuda.

Policija je u sredu objavila snimak njihovog hapšenja. Mediji su preneli da je oteti mladić, poreklom iz Berana Filip G, rođeni brat Željka G. koji se dovodi u vezu sa "kavačkim klanom".
 

Komentari (0)

Srbija