Aktuelno

Dečiji fudbalski turnir u Petrovaradinu otkazan zbog masovne tuče roditelja, morala da interveniše policija

Komentari

Autor: 021.rs

30/08/2021

-

21:46

Dečiji fudbalski turnir u Petrovaradinu otkazan zbog masovne tuče roditelja, morala da interveniše policija
Dečiji fudbalski turnir u Petrovaradinu otkazan zbog masovne tuče roditelja, morala da interveniše policija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Više roditelja učestvovalo je u tuči koja se dogodila u nedelju, 29. avgusta, na fudbalskom ODR Kupu, u Petrovaradinu. Organizatori su zbog incidenta otkazali ostatak takmičenja namenjenog deci.

ODR Cup, koji organizuje Škola fudbala Petrovaradin - ODR, održava se već nekoliko godina unazad i odlikuje ga to što na njemu učestvuju timovi kao što su Vojvodina, Partizan, Inđija, Čukarički, TSC, Spartak, ali i poznatije škole fudbala poput Bistrice ili Derbija.

Ove godine su na turniru učestvovali mali fudbaleri rođeni od 2010. do 2014. godine. 

Incident se dogodio u nedelju na utakmici dečaka rođenih 2011. godine između Vojvodine i Derbija. Fudbal je, ipak, ostao u drugom planu, jer su "glavne uloge" preuzeli roditelji mališana iz dva tima.
 
Sve su započela dvojica roditelja, koji su se prvi potukli, a potom je sukob dvojice prerasla u masovnu tuču, u kojoj je učestvovalo desetak roditelja. Roditelji su se tukli van terena, pa su neki završili i na pruzi. Drugi roditelji koji su na turniru bili kako bi gledali svoju decu pokušali su da razdvoje one koji su se potukli i time prekinu incident.

Policija je intervenisala, ali za sada nema informacija o privedenima.

"Ovo što se desilo na turniru je tragedija za svu decu koja su prisustvovala nemilim scenama. Izrazi lica dece, vrištanje dečaka koji je legao u blato i čupao sebi kosu dok gleda kako se roditelji tuku jeste nešto što ne sme da se događa na sportskim događajima. Decu moramo da zaštitimo od agresije koja postoji u javnom životu. U ovom slučaju organizatori su se poneli izuzetno hrabro i odgovorno, jer su diskvalifikovali ekipe čije su roditelji učestvovali u incidentu i odložili su jedan dan turnira na kojem je trebalo da gostuju ekipe poput Partizana, Čukaričkog, TSC-a...", rekao je za portal 021.rs Vladimir Ješić, jedan od roditelja čije je dete učestvovalo na turniru.
 
Organizatori turnira su informaciju o incidentu i osudu onoga što se moglo videti podelili na društvenim mrežama. Kako su naveli, zbog incidenta na turniru u kojem su učestvovali roditelji gostujućih klubova, odlučili su da otkažu takmičenje zakazano za ponedeljak.
 
"Uložili smo puno truda da manifestacija bude održana na zavidnom nivou, ali na publiku ne možemo da utičemo. Naša je obaveza da ne dozvolimo da deca prisustvuju javnim incidentima njihovih roditelja. Molimo vas za razumevanje", poručuju organizatori.

Komentari (0)

Srbija