Aktuelno

Kako je došlo do teške nesreće u Zemunu u kojoj je poginulo dete: Automobilom upravljao maloletnik bez dozvole

Komentari

Autor: Euronews Srbija

31/08/2021

-

12:05

Kako je došlo do teške nesreće u Zemunu u kojoj je poginulo dete: Automobilom upravljao maloletnik bez dozvole
Ilustracija za saobraćajnu nesreću - Copyright Tanjug/Tanja Valić

veličina teksta

Aa Aa

Za volanom automobila koji je u nedelju uveče u Zemunu udario u banderu, nakon čega je stradala devojčica, bio je maloletnik, koji nije imao vozačku dozvolu, nezvanično saznaje Euronews Srbija. 

Još pet osoba povređeno je u toj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Kurirskoj ulici u Zemunu, kada je automobil izleteo sa kolovoza i udario u banderu.

Na lice mesta nakon nesreće su izašle četiri ekipe Hitne pomoći, a povređene osobe su prevezene u medicinske ustanove.

Kako su preneli mediji u automobilu se nalazilo više maloletnih osoba.

Ženska osoba starosti 18 godina i devojčica od devet godina prevezene su u Urgentni centar na reanimaciju, od kojih prva sa teškim povredama glave i kičme, dok je devojčica zadobila prelom lobanje.

Dete starosti devet godina sa teškim telesnim povredama prevezeno je na Institut za majku i dete, a zbrinuta je i devojčica od 14 godina sa povredama vrata. Kolima hitne pomoći prevezen je i mladić starosti 16 godina koji je zadobio lakše telesne povrede.

Kako je mladić izgubio kontrolu nad vozilom?

Muškarac koji živi u blizini mesta udesa rekao je za "Blic" da je automobil najpre udario u betonski stub, a potom u drvo. 

Nakon nesreće, kako prenose mediji, mladić je rekao da je vozio pod dejstvom alkohola i da je seo za volan, iako nema vozačku dozvolu, na nagovor svog zeta.

On je naveo da su ga zaslepela svetla drugog automobila, nakon čega je izgubio kontrolu nad vozilom.

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaj rekao je za RTS da "ko zateknete dete za volanom automobila vi njemu ne možete po našem zakonu praktično ništa".

"Ako ima između 14 i 16 godina možete da mu izreknete samo vaspitnu meru. Zbog toga nije retkost da možete videti na našim saobraćajnicama da deca, maloletnici koji nemaju položen vozački ispit, naravno, upravljaju vozilom jer i oni i roditelji znaju da im policija, odnosno sudstvo ne može praktično ništa", rekao je Okanović.

Preporuka za vas

Komentari (1)

Neće biti

31.08.2021 13:19

Ne mogu im ništa za vožnju, ali mogu za izazvane povrede, smrt nedužnih i materijalnu štetu.

Srbija