Aktuelno

Opljačkana kuća porodice Trajković u Ljipljanu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/09/2021

-

15:24

Opljačkana kuća porodice Trajković u Ljipljanu
Opljačkana kuća porodice Trajković u Ljipljanu - Copyright Kancelarija za Kosovo i Metohiju

veličina teksta

Aa Aa

Kuća porodice Trajković u Lipljanu, koja se nalazi u većinski albanskoj sredini, obijena je i opljačkana dok su članovi porodice bili odsutni, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Kako je za Kosovo onlajn rekla Radmila Trajković, lopovi su odneli deo nakita.

"Lopovi su odneli deo nakita, ogrlice, narukvice, prstenje i rasturili sve po kući. Ne mogu tačno da utvrdim šta je sve ukradeno. Sumnjamo da je kuća obijena 5. avgusta kada smo otišli na odmor. Kada smo ušli u kuću unutra su bile ptice i mačke", rekla je ona. 

Slučaj je prijavljen policiji, a Kancelarija za KiM zahteva da se taj događaj što pre rasvetli i da počinici budu pronađeni i adekvatno sankcionisani.

"Taj incident ne sme biti samo još jedan u nizu nerasvetljenih slučajeva u kojima su na meti bili Srbi s prostora Kosova i Metohije, jer se tako i u ostale srpske porodice unosi dodatna zabrinutost s obzirom da za napade po pravilu niko ne odgovara", navodi se u saopštenju.

Zbog toga je kažnjavanje izgrednika koji atakuju na srpske domove jedini odgovor koji pokazuje da su normalizacija odnosa i suživot mogući, poručuje Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija