Aktuelno

VIDEO Policijska akcija u Zaječaru, osam uhapšenih zbog krijumčarenja ljudi

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/09/2021

-

20:01

mod.gov.rs • Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Uhapšeno je osam osoba koje se sumnjiče da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe izvršile krivično delo nedozvoljen prelazak granice i krijumčarenje ljudi. 

Uhapšeni su D.T. (1978), M.M (1978), P.P. (1988), V.T. (2002), M. P. (1988), R.S. (1966), D. A. (1973) i M. P. (1963), svi iz Zaječara.

Akciju su izveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Bezbednosno-informativne agencije i Policijske uprave u Zaječaru u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, navedeno je u saopštenju MUP-a. 

"Pripadnici ove organizovane kriminalne grupe koju je, kako se sumnja, predvodio D.T. terete se da su u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, u periodu od kraja juna do avgusta ove godine, na području Zaječara, omogućili nedozvoljen prelazak državne granice između Republike Bugarske i Republike Srbije za 36 osoba za sad neutvrđenog državljanstva i 12 državljana Avganistana", saopštio je MUP. 

Oni su, kako se sumnja, migrante dovozili do Beograda u cilju daljeg ilegalnog prebacivanja u zemlje Evropske unije, a kao nadoknadu su dobijali 300 evra po jednom migrantu.

Članovi organizovane kriminalne grupe su, kako se sumnja, novac međusobno delili u zavisnosti od uloga koje su imali u krijumčarenju ilegalnih migranata.

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenih pronađeno je i oduzeto osam putničkih vozila, 2.250 evra, kao i veći broj mobilnih telefona.

Policija nastavlja rad na ovom slučaju. Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Komentari (0)

Srbija