Aktuelno

Priveden navijač Rada, na saslušanju negirao da je naložio paljenje automobila

Komentari

Autor: Tanjug

01/10/2021

-

13:11

Priveden navijač Rada, na saslušanju negirao da je naložio paljenje automobila
Policija - Copyright Tanjug/AP/Darko Vojinović

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su V.K. (1989) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje opšte opasnosti, a on je danas na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu negirao da je u junu ove godine podstrekivao tri osobe da zapale auto "Land Rover" u vlasništvu S. L. M. koje je bilo parkirano u ulilici Augusta Cesarca.

Kako se sumnja, on je podstrekao tri osobe protiv kojih su podnete krivične prijave, da izazovu požar na automobilu "rendž rover" u Ulici Augusta Cesarca, u junu ove godine, saopštio je MUP.

Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će biti priveden nadležnom tužilaštvu, a zatim u KPZ Sremska Mitrovica na izdržavanje kazne zatvora za ranije počinjena dela.

V.K. nije detaljno iznosio odbranu i rekao je da ne želi da odgovara na pitanja tužioca, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

On se tereti da je podstrekivao tri osobe (od kojih je jedna maloletna) na izvršenje krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti, a protiv kojih su ranije podnete krivične prijave.

Te osobe su, kako se sumnja, 18. juna oko 01.20 časova namerno izazvale požar na vozilu "Land Rover" u vlasništvu S. L. M. koje je bilo parkirano u ul. Augusta Cesarca i koje je usled požara u potpunosti izgorelo.

Tom prilikom požar je zahvatio još jedno parkirano putničko vozilo.

U dokaznom postupku tužilaštvo će ispitati oštećene, svedoke, eventualno narediti potrebna veštačenja i sprovesti sve druge neophodne dokazne radnje radi utvrđivanja tačnog i potpunog činjeničnog stanja, nakon čega će biti doneta odluka u predmetu.

Komentari (0)

Srbija