Aktuelno

Der prerezao sebi vrat u Mađarskoj: Plaćeni ubica pokušao da se ubije u zatvorskoj ćeliji

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/10/2021

-

21:50

Der prerezao sebi vrat u Mađarskoj: Plaćeni ubica pokušao da se ubije u zatvorskoj ćeliji
Čaba Der - Copyright MUP

veličina teksta

Aa Aa

Plaćeni ubica Čaba Der, koji je u Mađarskoj nepravosnažno osuđen na doživotnu robiju, pokušao je da se ubije u zatvorskoj ćeliji.

Advokat Kristijan Guliak potvrdio rekao je da je njegov klijent u sredu u samici presekao sebi vrat brijačem, prenosi mađarski dnevnik Blik..

"Bio je u samici. Imao je brijač, presekao je sebi vrat i napravio rez od 12 centimetara. Stražari su brzo reagovali, nije bilo potrebe da bude transportovan u bolnicu, već mu je pomoć ukazana u zatvoru", 

On je dodao da Der nezadovoljan i da već deset dana štrajkuje glađu, jer je, kako kaže, osuđen bez dokaza. 

"Razgovarao sam sa njim u sredu ujutru, bio je zbunjen i konfuzan. Kada smo se čuli drugi put, rekao mi je da je sebi zabio nož u vrat i da je sporveden kod lekara#, rekao je advokat.

Podestimo, Der je dobio nadimak "nasmejani ubica", posle likvidacije Nebojše Markovića u januaru 2019. u Beogradu. U Srbiji je u odsustvu osuđen na 40 godina robije.

Žrtvi prišao sa širokim osmehom

Viši sud u Beogradu osudio je u julu ove godine Dera na 40 godina zatvora zbog podmuklog ubistva Nebojše Markovića u beogradskom naselju Banovo Brdo 5. januara 2019. godine.

Der je Markovića ubio ispred njegove kuće na Banovom Brdu i to u trenutku dok je pakovao dečja kolica u gepek automobila. Osuđeni je Markoviću prišao sa širokim osmehom, a onda uperio pištolj i pucao u žrtvu nasred ulice.

MUP

 

Zbog ubistva mađarskog biznismena, kao i još jednog ubistva u Amsterdamu, Der je u Budimpešti prvostepenom presudom osuđen na doživotni zatvor. On je nakon bekstva iz Srbije uhapšen po poternici u Pragu početkom marta 2019. godine, odakle je ižručen Mađarskoj.

Pre tri godine izašao iz zatvora gde je robijao zbog ubistva  Branislava Jelačića 2004. godine. Uhapšen je u Pragu 1. marta, a pored Srbije, koja ga traži zbog ovog ubistva, njegovo izručenje su tražile i Španija i Holandija i Mađarska kojoj je izručen 18. jula 2019. godine.

Komentari (0)

Srbija