Aktuelno

VIDEO Uhapšena kriminalna grupa: Godinama terali invalida da prosi i donosi im po 100 evra dnevno

Komentari

Autor: Euronews Srbija

12/10/2021

-

14:10

VIDEO Uhapšena kriminalna grupa: Godinama terali invalida da prosi i donosi im po 100 evra dnevno
VIDEO Uhapšena kriminalna grupa: Godinama terali invalida da prosi i donosi im po 100 evra dnevno - Copyright Youtube screenshot/MUP Republike Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Policja je nakon višemesečne istrage uhapsila članove kriminalne grupe J.S (50) i J.S (25) i M.Ž. (25) iz Beograda osumnjičene za trgovinu ljudima, odnosno da su godinama terali osobu sa invaliditetom da prosjači i da im daje minimum 100 evra dnevno, saopštio je MUP.

Kako se sumnja, članovi navedene kriminalne grupe su od decembra 2014. do hapšenja, na teritoriji Srbije, koristeći teške životne prilike koristili osobu sa invaliditetom (42), za prosjačenje, govoreći mu da kao član porodice mora da joj doprinosi.

Bez obzira na vremenske prilike bio je u obavezi da prosi na prometnim raskrsnicama u Beogradu šest dana u nedelji i dnevno im preda minimum 100 evra.

Eksploatacijom žrtve trgovine ljudima, članovi kriminalne grupe, na mesečnom nivou, kako se sumnja, pribavljali su oko 3.000 evra, a novac su koristili za sopstvene potrebe.

Prilikom pretresanja stana i drugih prostorija od osumnjičenih priveremeno je oduzeto 650 evra, 18.000 dinara i više mobilnih telefona.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija