Aktuelno

Tužilaštvo traži strože kazne za paljenje kuće Milana Jovanovića, presuda za mesec dana

Komentari

Autor: Fonet

14/10/2021

-

21:32

Tužilaštvo traži strože kazne za paljenje kuće Milana Jovanovića, presuda za mesec dana
Novinar Milan Jovanović - Copyright Tanjug/Tanja Valič

veličina teksta

Aa Aa

U sudnici Apelacionog suda u Beogradu danas su novinar Milan Jovanović i prvostepeno osuđeni zbog paljenja njegove kuće Dragoljub Simonović, nekadašnji predsednik opštine Grocka i funkcioner SNS-a i policajac Vladimir Mihailović ponovo slušali reči presude koje je čitala sudija izvestilac, na koju su se žalili i tužilaštvo i osuđeni, dok se presuda apelacije očekuje u narednih mesec dana, saopštilo je Udruženje novinara Srbije.

Tužilaštvo se žalilo na visinu kazni tražeći da budu strože, dok je odbrana tražila oslobađanje okrivljenih, odnosno ukidanje presude i vraćanje postupka prvostepenom sudu na odlučivanje.

Nekadašnji predsednik opštine Grocka i funkcioner SNS Dragoljub Simonović osuđen je na zatvorsku kaznu od četiri godine i tri meseca, policajac Vladimir Mihailović na četiri godine zatvora, dok je neposredni izvršilac Aleksandar Marinković, koji je u bekstvu, osuđen takođe na četiri godine i tri meseca zatvora.

Publika u sudnici mogla je ponovo da čuje kako je, prema presudi, tekao dogovor na osnovu kog je trebalo da se zastraši Jovanović time što će mu automobil biti zapaljen.

Put do neposrednog izvršioca takođe je opisan, kao i da je prvobitno bilo reči o 2 000 evra "nagrade", a da je kako se lanac u potrazi za izvršiocem širio na kraju neposrednom počiniocu dato 500 evra i oprošten mu je dug od 350 evra.

Advokat Viktor Gostiljac, pravni zastupnik Simonovića, rekao je da jedini dokaz protiv njegovog klijenta predstavlja iskaz takođe osuđenog Mihailovića koji je, kako tvrdi, pribavljen tužilačkom obmanom i policijskim pretnjama.

U odvojenom postupku za paljenje porodične kuće Jovanovića sudi se Igoru Novakoviću koji je, kako se navodi u spisima, angažovao izvršioca.

Jovanoviću je kuća zapaljena 12. decembra 2018. godine u 3.20 ujutro.

Komentari (0)

Srbija