Aktuelno

MUP objavio snimak hapšenja dvojice članova kriminalnog klana Veljka Belivuka (VIDEO)

Komentari

Autor: Euronews Srbija

18/10/2021

-

20:10

MUP objavio snimak hapšenja dvojice članova kriminalnog klana Veljka Belivuka (VIDEO)
MUP objavio snimak hapšenja dvojice članova kriminalnog klana Veljka Belivuka (VIDEO) - Copyright Prinstscreen YouTube/MUP Republike Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Policija je objavila snimak hapšenja dva člana kriminalnog klana Veljka Belivuka koji su privedeni danas kao osumnjičeni za dva ubistva. Prema saopštenju MUP-a, reč je o ubistivma Nikole Mitića i Zdravka Radojevića u avgustu i novembru prošle godine.

"Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su članove organizovane kriminalne grupe "Principi" S. R. (1988) i D. M. (1989), zbog sumnje da su izvršili  krivična dela teško ubistvo nad Nikolom Mitićem i Zdravkom Radojevićem u avgustu i novembru prošle godine", navodi se saopštenju MUP-a.

S. R. se tereti da je, zajedno sa sa V. B, M. M, M. B, D. T, V. D, N. S, S. L, V. G, A. S, S. R i B. H., 10. avgusta prošle godine oteo Nikolu Mitića, kojeg su zatim odveli u naselјe Ritopek i tamo ga, kako se sumnja, ubili.

Na snimku se vidi trenutka kada pripadnici Uprave krminalne policije upadaju na dve lokacije, među kojima je i jedna teretana, i na kojima su privedeni osumnjičeni za dva ubistva.

 

Osumnjičeni D. M. se tereti da je, 10. novembra prošle godine ubio Zdravka Radivojevića.
Kako se sumnja, obojica osumnjičenih su višestruki izvršioci teških krivičnih dela i istaknuti članovi navedene organizovane kriminalne grupe.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, povodom hapšenja dvojice osumnjičenih, ponovio je da je MUP istrajan u borbi protiv svih vidova kriminala.

"Podizanje optužnice za neko krivično delo nije kraj rada policije. Svi koji učestvuju u vršenju krivičnih dela mogu da budu sigurni da ćemo ih tražiti i da ćemo ih pronaći, bez obzira da li su ubice ili su njihovi pomagači. Čestitam pripadnicima UKP-a i SBPOK-a što ne odustaju i ne zaboravlјaju", izjavio je ministar Vulin.

Prinstscreen YouTube/MUP Republike Srbije

 

Podsetimo, Tužilaštvo za organizovani kriminal već je ranije saopšilo da su uhapšene dve osobe koj esu osumnjičene za teška ubistava, što je i potvrđeno za Euronews Srbija. Iz TOK su naveli i da se osumnjičeni, u skladu sa procedurom, prebacuju u Tužilaštvo za organizovani kriminal, kao deo organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Belivuk i njegova grupa optuženi su za pet ubistava, otmice, silovanje i nedozvoljeno držanje droge i oružja.

Prva hapšenja 4. februara

 

Grupa Veljka Belivuka i Marka Miljovića uhapšena je 4. februara, a istraga je pokrenuta dan kasnije, da bi potom bila proširena još šest puta.

Belivuk i Miljović su osumnjičeni da su organizvali kriminalnu grupu koja je izvršila niz najtežih krivičnih dela, skrivajući se iza Parizanove navijačke grupe "Principi".

Pored njih, tada je uhapšeno još 20-ak pripadnika grupe, a tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) je pokrenulo istragu protiv 22 osobe.

google.rs/maps

 

Nedelju dana nakon privođenja Belivuka, Miljkovića i njihove grupe, uhapšen je i A.Š. kod kojeg je u tom trenutku pronađen snajper, a takođe je osumnjičen da je povezan sa ovom grupom.

Dva meseca kasnije, u aprilu, u skrivenoj prostoriji objekta u Ritopeku koji je, kako se sumnja, koristila ova kriminalna grupa, pronađena je mašina za mlevenje mesa koja je razmontirana i poslata na veštačenja, a mesec dana kasnije se istraga proširila na još šest osoba.

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu je 15. oktobra donelo rešenje o potvrđivanju optužnice koja se odnosi na, do sada, ukupno 30 osoba.

Komentari (0)

Srbija