Aktuelno

Uhapšena još dva člana klana Veljka Belivuka, osumnjičeni za dva ubistva

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Jovana Stanković/ Tanjug

18/10/2021

-

18:33

Uhapšena još dva člana klana Veljka Belivuka, osumnjičeni za dva ubistva
Uhapšena još dva člana klana Veljka Belivuka, osumnjičeni za dva ubistva - Copyright E-Stock

veličina teksta

Aa Aa

Specijalci Službe za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili su danas još dve osobe osumnjičene za dva teška ubistva, potvrđeno je za Euronews Srbija u Tužilaštvu za organizovani kriminal.


Kako se navodi, uhapšeni S.R. i D.M. pripadaju klanu Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja, prenosi Tanjug.

Prvobitno je saopšteno da je reč o ubistvima Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića, ali je nakon toga Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo da se dvojica privedenih sumnjiče za ubistva Mitića i Zdravka Radojevića.

Osumnjičeni se, u skladu sa procedurom, prebacuju u Tužilaštvo za organizovani kriminal, kao deo organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Screenshot

 

Belivuk i njegova grupa optuženi su za pet ubistava, otmice, silovanje i nedozvoljeno držanje droge i oružja.

Podsetimo, Mitić je nestao u avgustu 2020. godine. Kako je tada prijavljeno, Mitić je tog dana krenuo od kuće u grad da bi se našao sa sestrom i nakog toga mu se gubi svaki trag. 

Za šta se terti Belivukova grupa?

Grupa Veljka Belivuka i Marka Miljovića uhapšena je 4. februara, a istraga je pokrenuta dan kasnije, da bi potom bila proširena još šest puta.

Belivuk i Miljović su osumnjičeni da su organizvali kriminalnu grupu koja je izvršila niz najtežih krivičnih dela, skrivajući se iza Parizanove navijačke grupe "Principi".

Pored njih, tada je uhapšeno još 20-ak pripadnika grupe, a tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) je pokrenulo istragu protiv 22 osobe.

Nedelju dana nakon privođenja Belivuka, Miljkovića i njihove grupe, uhapšen je i A.Š. kod kojeg je u tom trenutku pronađen snajper, a takođe je osumnjičen da je povezan sa ovom grupom.

MUP

 

Dva meseca kasnije, u aprilu, u skrivenoj prostoriji objekta u Ritopeku koji je, kako se sumnja, koristila ova kriminalna grupa, pronađena je mašina za mlevenje mesa koja je razmontirana i poslata na veštačenja, a mesec dana kasnije se istraga proširila na još šest osoba.

Tužilac Mladen Nenadić je ukazao je da se pripadnici ove grupe terete za krivična dela zločinačko udruživanje, pet teških ubistva, trgovnu drogom, trgovinu oružjem i jednu otmicu i jedno silovanje.

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu je 15. oktobra donelo rešenje o potvrđivanju optužnice koja se odnosi na, do sada, ukupno 30 osoba.

Ko je sve okrivljen?

Pored Belivuka i Miljkovića optužnica je podignuta i protiv Srđana Lalića, Miloša Budimira, Marka Budimira, Nebojše Jankovića, Vlada Draganića, Bojana Hrvatina, Dejan Tešića, Nikole Spasojevića, Nemanje Ðurića, Nemanje Lakičevića, Marka Andrića, Vlade Georgieva, Aleksandra Vučeljića, Milovana Tadića, Filipa Ivanovskog, Željka Kodžića, Slađane Sekulić, Borisa Karapandžića, Nikole Stefanovića, Vladimira Greka, Aleksandra Šćepanovića, Alekse Šejica, Mijata Simeunovića, Miloša Lukića Selaka, Alekse Dunjića, Vojislava Ðordevića, Alekse Stošića, Vladimira Dimitrijevića.

Od njih 30, trojica nisu u pritvoru. To su Bojan Hrvatin, Vladimir Dimitrijević i Vojislav Ðordević.

Inače, krajem septrembra je tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) najavilo je da će ponvo proširiti istragu potiv ove kriminalne grupe.

 

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija