Region

Vijesti: Bivši pomoćnik direktora Uprave policije Crne Gore saslušan zbog slučaja Belivuk

Komentari

Autor: Vijesti

17/10/2021

-

18:57

Vijesti: Bivši pomoćnik direktora Uprave policije Crne Gore saslušan zbog slučaja Belivuk
Zoran Lazović - Copyright Prinskrin/Youtube/TVCG

veličina teksta

Aa Aa

Bivši pomoćnik direktora Uprave policije Zoran Lazović saslušan je u Specijalnom državnom tužilaštvu u sklopu istrage o ukidanju zabrane ulaska u Crnu Goru Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, rečeno je "Vijestima" nezvanično iz tog tužilaštva.

Kako "Vijesti" dalje nezvanično saznaju Lazović je saslušan pre nego je predmet objedinjen sa prijavom koju je podneo državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Rade Milošević.
Predsednik "Prave Crne Gore" Marko Milačić podneo je 17. septembra krivičnu prijavu protiv Lazovića, zbog sumnje da je počinio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije.

Iz ove stranke su tada kazali da je prijava podneta zbog Lazovićevih navoda od 28. januara ove godine, kada je, kao pomoćnik direktora UP za Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, na konferenciji za medije izjavio da nema potrebe da se strahuje od prisustva srpskih državljana Belivuka i Miljkovića u Crnoj Gori

Inače, potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović rekao je u petak na vanrednoj konferenciji za medije o slučaju Belivuk da taj slučaj ne može više biti pod velom tajne.

On je naveo da je sada jasno da su zabranu ulaska u Crnu Goru Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću ukinuli Enis Baković i Zoran Lazović, a da Specijalni državni tužilac treba da utvrdi koji od njih, prenose Vijesti.

Potpredsednik vlade Crne Gore izjavio je da je grupa okupljena oko Veljka Belivuka dolazila u Crnu Goru i kada je važila zabrana, i da su tada, kako je naveo, počinili monstruozna krivična dela.

Protivzakonitim je ocenio to što, kako je rekao, Uprava policija na "jedan poziv iz Srbije ukida zabranu Belivuku i Miljkoviću, dok Crna Gora od Srbije na sve načine traži Svetozara Marovića". Dodao je i da je čudno kako je SDT u rekordnom roku preuzeo taj predmet od kolega iz ODT, kada su se pomenili ljudi koji su u prijateljskim i kumovskim odnosima sa glavnim specijalnim tužiocem Milivojem Katnićem.

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović rekao je da će sve utvrditi, da nema privilegovanih i zaštićenih. On je rekao da u ovom slučaju nije bilo jedinstva i koordinacije, kao i da to nije dobro i da mora biti promenjeno."Ono što je važilo do juče, od danas više ne važi", poručio je ministar.

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore Rade Milošević je objasnio da je pre desetak dana internom kontrolom utvrđeno ko je skinuo zabranu ulaska Belivuku i Miljkoviću.

Dodao je da Zakon o strancima jasno propisuje proceduru kako se stavlja zabrana i kako se skida, a da to ne može uraditi ni pojedinac, niti kolegijum Uprave policije, a pogotovo ne na poziv bilo koje druge države. Objasnio je da se zabrana može skinuti samo ako onaj kome je stavljena zabrana pokrene upravni postupak, što on nije učinio.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa