Region

Abazović: Belivuk i Miljković dolazili u Crnu Goru i dok je važila zabrana

Komentari

Autor: Vijesti

15/10/2021

-

10:10

Abazović: Belivuk i Miljković dolazili u Crnu Goru i dok je važila zabrana
Dritan Abazović - Copyright Tanjug/FENA/Harun Muminović

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović govorio je danas na vanrednoj konferenciji za medije o sulučaju "Belivuk" i naveo da taj slučaj ne može više biti pod velom tajne.

Abazović je, na zajedničkoj konferenciji za ministrom unutrašnjih poslova Crne Gore Sergejom Sekulovićem, rekao da je za sektor bezbednosti važno da ne postoji nijedna tabu tema. On je naveo da je sada jasno da su zabranu ulaska u Crnu Goru Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću ukinuli Enis Baković i Zoran Lazović, a da Specijalni državni tužilac  treba da utvrdi koji od njih, prenose Vijesti.

Potpredsednik vlade Crne Gore izjavio je da je grupa okupljena oko Veljka Belivuka dolazila u Crnu Goru i kada je važila zabrana, i da su tada, kako je naveo, počinili monstruozna krivična dela. Protivzakonitim je ocenio to što, kako je rekao, Uprava policija na "jedan poziv iz Srbije ukida zabranu Belivuku i Miljkoviću, dok Crna Gora od Srbije na sve načine traži Svetozara Marovića". Dodao je i da je čudno kako je SDT u rekordnom roku preuzeo taj predmet od kolega iz ODT, kada su se pomenili ljudi koji su u prijateljskim i kumovskim odnosima sa glavnim specijalnim tužiocem Milivojem Katnićem.

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović rekao je da će sve utvrditi, da nema privilegovanih i zaštićenih. On je rekao da u ovom slučaju nije bilo jedinstva i koordinacije, kao i da to nije dobro i da mora biti promenjeno."Ono što je važilo do juče, od danas više ne važi", poručio je ministar.

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore Rade Milošević je objasnio da je pre desetak dana internom kontrolom utvrđeno ko je skinuo zabranu ulaska Belivuku i Miljkoviću. Dodao je da Zakon o strancima jasno propisuje proceduru kako se stavlja zabrana i kako se skida, a da to ne može uraditi ni pojedinac, niti kolegijum Uprave policije, a pogotovo ne na poziv bilo koje druge države. Objasnio je da se zabrana može skinuti samo ako onaj kome je stavljena zabrana pokrene upravni postupak, što on nije učinio.

Abazović priznao da je posetio "visokokotiranog kriminalca" u zatvoru

Potpredsednik vlade Dritan Abazović priznao je da je on posetio visokokotiranog kriminalca u zatvoru Spuž, ne želeći pritom da otkrije njegov identitet.

Abazović je novinarima u Podgorici rekao da je reč o jednom "važnom slučajem" koji, kako je kazao, neko želi da opstruiše.

Odgovarajući na pitanje ko je funkcioner koji je posetio visokokotiranog kriminalca u Spužu, Abazović je na današnjem vanrednom presu priznao da je to bio on.

Nije želio da otkrije identitet osobe sa kojom je razgovarao jer bi to, kako je rekao, narušilo epilog celokupnog slučaja.

"Posetio sam ga povodom jako važnog slučaja kojeg izgleda neko želi da opstruiše. Primio sam pismo, obavijestio tužioca i Viši sud koji je morao da mi da oblazloženje i posetio ga i obavio razgvoor sa jednim ''stanovnikom'' UIKS-a", rekao je Abazović, preneo je portal RTCG.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa