Region

Dvostruko ubistvo u Danilovgradu: Krivična prijava protiv Belivuka i Miljkovića u Crnoj Gori

Komentari

Autor: Tanjug

18/08/2021

-

18:29

Dvostruko ubistvo u Danilovgradu: Krivična prijava protiv Belivuka i Miljkovića u Crnoj Gori
Dvostruko ubistvo u Danilovgradu: Krivična prijava protiv Belivuka i Miljkovića u Crnoj Gori - Copyright Screenshot

veličina teksta

Aa Aa

Crnogorska policija podnela je Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) krivičnu prijavu protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, J.N. i Ž.R. zbog sumnje da su stvorili kriminalnu organizaciju, počinili teško ubistvo i teško ubistvo putem pomaganja.

Belivuk, Miljković i još dve osobe se sumnjiče da su 14. oktobra prošle godine u Danilovgradu ubili Barane Damira Hodžića i Adisa Spahića.

Iz SDT-a je saopšteno da se Belivuk i NN lice sumnjiče da su u drugoj polovini 2020. formirali kriminalnu organizaciju "koja za cilj ima vršenje krivičnih dela za koja se po zakonu može izreći kazna zatvora u trajanju od četiri godine ili teža kazna, radi sticanja nezakonite dobiti i moći", prenose podgoričke "Vijesti"

"Delovanje kriminalne organizacije je planirano na duže vreme uz primenu tačno određenih pravila i unutrašnje kontrole i discipline, a svaki član kriminalne organizacije je imao unapred određen zadatak i ulogu", navodi SDT.

Kako dodaje, u delovanju kriminalne organizacije planirana je primena zastrašivanja i nasilja.

"Organizatori su lično ili preko drugih članova organizacije vrbovali lica za članove kriminalne organizacije, pa su pored za sada NN lica, članstvo u kriminalnoj organizaciji prihvatili M.M, J.N. i Ž.R", saopšteno je iz SDT-a. 

U saopštenju se navodi jedan od razgovora Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, sa ostalim članovim kriminalne grupe koji je obavljen kriprovanim mobilnim telefonom.


"Osumnjičeni B.V. je glasovnom porukom putem kriptovanog mobilnog telefona obavestio druge pripadnike kriminalne organizacije o načinu na koji je izvršio opisano krivično delo, te je istima saopštio: 'Brate, Zemo i Hell i svi su dobro odreagovali, to ne može uopšte da se komentariše, svako je hvato svog, meni je zapao 'Kasap', 'Kratos' je hvato 'zeta', 'Hell' je hvato M., to što je 'Kasap' imao utoku i potegnuo, brate to niko nije mogao da očekuje i to nije moglo da se promeni i ne može da se ispravi, to nikako brate, ja uopšte nisam hteo da rizikujem, mi smo se tako dogovorili sami bez obzira šta ste vi rekli tu u grupi, ako se vidi i potegne odmah se puca. Brate to nema šta tu da se pravdamo'," navode iz SDT-a.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa