Region

Bečić: Ko je Belivuka i Miljkovića skinuo sa liste osoba kojima je zabranjen ulazak u Crnu Goru?

Komentari

Autor: Tanjug

19/08/2021

-

10:05

Bečić: Ko je Belivuka i Miljkovića skinuo sa liste osoba kojima je zabranjen ulazak u Crnu Goru?
Bečić: Ko je Belivuka i Miljkovića skinuo sa liste osoba kojima je zabranjen ulazak u Crnu Goru? - Copyright EPA/BORIS PEJOVIC

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik crnogorske skupštine Aleksa Bečić upitao je ko je "ugostio monstruoznu grupu u Crnoj Gori", reagujući na podnošenje krivičnih prijava protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i još dve osobe zbog više ubistava.

"Sa kim su se družili i sretali i ko ih je skinuo sa liste osoba kojima je zabranjen ulazak u Crnu Goru", pitao je Bečić.

Bečić je, kako se navodi u saopštenju iz njegovog kabineta, rekao da je nekadašnji pomoćnik direktora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Zoran Lazović krajem januara uveravao ljude na konferenciji za novinare da Crna Gora nema razloga da strahuje od prisustva Veljka Belivuka i Marka Miljkovica na njenoj teritoriji.

Bečić je rekao da ih je Lazović tada uveravao da Belivuk i Miljković nisu neprijatelji Crne Gore, da ih inspektori Sektora kojim je rukovodio drže na oku 24 sata i da će ih sprečiti u svakom pokušaju sprovođenja kriminalnih aktivnosti, prenosi RTCG.

"Danas iz saopštenja SDT-a (Specijalnog državnog tužilaštva) saznajemo da se osnovano sumnja da su oni mesecima pre toga, upravo u sred Crne Gore, realizovali gnusne zločine, nalik onima koje su, kako čujemo od nadležnih u Srbiji, činili u Ritopeku", naveo je Bečić, a prenosi CDM.

Iz SDT-a su juče saopštili da je crnogorska policija podnela tom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, J.N. i Ž.R. zbog sumnje da su stvorili kriminalnu organizaciju, počinili teško ubistvo i teško ubistvo pomaganjem.

U saopštenju SDP navodi da se sumnja da su osumnjičeni B.V, M.M. i J.N. 14. oktobra prošle godine u Danilovgradu ubili H.D. i S.A, a da im je u tome pomogao osumnjičeni Ž.R.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa