Aktuelno

BIA objavila snimak upada u Belivukovu kuću - kako je otkrivena "tajna soba"

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

17/10/2021

-

13:49

BIA objavila snimak upada u Belivukovu kuću - kako je otkrivena "tajna soba"
BIA objavila snimak upada u Belivukovu kuću - kako je otkrivena "tajna soba" - Copyright E-Stock

veličina teksta

Aa Aa

Tokom obeležavanja Dana Bezbednosno-informativne agencije (BIA) prikazan je video u kojem je mogla da se vidi akcija policije i upad u kuću Veljka Belivuka u Ritopeku 4. februara.

BIA je objavila i video snimak pronalaženja tajne sobe u kojoj su vršena najteža krivična dela za koje su optuženi Belivuk i saradnici i to sve u sklopu videa koji je pripremljen za Dan BIA, u kojem su navedene pojedine akcije u kojima je učestvovala ova bezbednosna agencija. Kako se na snimku vidi, na ulazu u tajnu sobu je velika količina pepela.

Video snimci koji su prikazani tokom obeležavanja Dana BIA, kojem je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Između ostalih, na videu se mogla videti akcija Bezbednosno informativne agencije, koju je sprovela sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i MUP-om Repiblike Srbije, a na planu hapšenja organizovane kriminalne grupe koju je predvodio Veljko Belivuk, navodi u videu.

"U okviru hapšenja pomenute kriminalne grupe primenjivane su najstrože metode i sredstva rada Agencije, uključujući ugradnju prislušnih sredstava, instaliranje uređaja za praćenje, ugradnji kamera za video nadzor, uz konstantno praćenje na terenu, a što je rezultiralo akcijom hapšenja 26 lica", dodaje se u tom u videu.

Kako je dalje navedeno, pomenuta tajna soba je pronađena tako što su pripadnici BIA sproveli kamere kroz ventilacione cevi, a sve to se vidi na snimku koji je objavljen.

Podsetimo, krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu donelo je rešenje o potvrđivanju optužnice Tužilaštva za organizovani kriminal, koja je podignuta protiv Veljka Belivuka i drugih. Optužnica je potvrđena za ukupno 30 osoba za razna krivična dela, među kojima su zločinačko udruživanje, ubistva, silovanje, otmice, trgovina narkoticima...

"Ispitujući optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal krivično vanpretresno veće je stalo na stanovište da dokazi i podaci prikupljeni u dosadašnjem toku postupka, po svom kvalitetu i značaju, pružaju dovoljan osnov za izvođenje zaključka o postojanju opravdane sumnje da su okrivljeni preduzeli radnje iz činjeničnog opisa krivičnih dela koja im se optužnicom stavljaju na teret, odnosno da su ispunjeni neophodni materijalni uslovi za optuženje u konkretnom slučaju", piše u saopštenju suda.

Protiv ovog rešenja okrivljeni i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rešenja.

Podsetimo, istraga protiv ove kriminalne grupe pokrenuta je 5. februara i nakon toga proširena je još šest puta, protiv istih lica za nova krivična dela ili novih lica.

Tužilac Mladen Nenadić je ranije ukazao da se pripadnici ove grupe terete za krivična dela zločinačko udruživanje, pet teških ubistva, trgovnu drogom, trgovinu oružjem i jednu otmicu i jedno silovanje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija