Aktuelno

Apelacioni sud odbio osam, usvojio devet žalbi, sutra nova odluka o pritvoru za osumnjičene pripadnike Belivukove grupe

Komentari

Autor: Tanjug

23/09/2021

-

17:22

Apelacioni sud odbio osam, usvojio devet žalbi, sutra nova odluka o pritvoru za osumnjičene pripadnike Belivukove grupe
Apelacioni sud odbio osam, usvojio devet žalbi, sutra nova odluka o pritvoru za osumnjičene pripadnike Belivukove grupe - Copyright E-Stock, MUP, Privatna arhiva

veličina teksta

Aa Aa

Apelacioni sud u Beogradu odbio je žalbe osmorice optuženih pripadnika organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i potvrdio prvostepeno rešenje Specijalnog suda u Beogradu kojim im je pritvor produžen 27. avgusta za još 30 dana.

Rešenje o produženju pritvora potvrđeno je prema Vladi Georgijevu, Slađani Sekulić, Milošu Budimiru, Marku Budimiru, Mijatu Simeunoviću, Nemanji Lakiceviću, Filipu Ivanovskom i Aleksandru Vučeviću, precizirala je za Tanjug portparolka suda Mirjana Piljić.

Međutim, ovaj sud je delimično uvažio žalbe devetorice osumnjičenih u vezi razlogom za pritvor, a to je opasnost od bekstva i u tom delu vratilo predmet na ponovno odlučivanje Specijalnom sudu.

To se odnosi na Vladimira Greka, Borisa Karapandžića, Aleksu Dunjića, Aleksu Stošića, Nikolu Stefanovića, Miloša Lukića Selaka, Nemanju Ðurića, Vlada Draganića i Željka Kodžića.

Veljko Belivuk i Marko Miljković nisu se žalili na pritvor.

Nova odluka Specijalnog suda o pritvoru za sve pritvorene pripadnike ove grupe očekuje se sutra, jer im za vikend ističe 30 dana pritvora.

Njih ukupno 30 se nalazi na optužnici od 30. jula Tužilaštva za organizovani kriminal, od kojih trojica nisu u pritvoru - Vladimir Dimitrijević, Bojan Hrvatin i Vojislav Ðordević.

Hrvatin je detaljno ispričao kako su izvršena četiri od pet ubistava u Ritopeku za koja je optuženo ukupno 13 pripadnika grupe, među kojima je i on.

Vladimir Dimitrijević i Vojislav Ðorđević su tužilaštvu ispričali na koji je način grupa preprodavala drogu.

Inače, kriminalnoj grupi Belivuka i Miljkovića na teret se stavlja zločinačko udruživanje, pet teških ubistava, preprodaja droge i oružja, kao i jedna otmica i jedno silovanje mladića.

Oni i ostali pripadnici grupe se terete da su od početka 2019. do hapšenja u februaru ove godine delovali pod velom Partizanove navijačke grupe "Principi".

Pripadnici grupe su , kako se sumnja, delovali po uputstvima vođa grupe, Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji su im davali naloge gde, kada i na koji način treba da se otme i liši života, kao i gde će se droga stavljati u protmet...

Naloge su prenosili mahom preko aplikacije "Skaj".

Optužnicom se Belivuk, Miljković i još 11 pripadnika grupe tereti za pet teških ubistava, u kojima su neki od njih učestvovali samo u jednom, a drugi u više njih ili u svim.

To su: Srđan Lalić, Mirko Budimir, Miloš Budimir, Vlade Draganić, Nebojša Janković, Bojan Hrvatin, Nemanja Ðurić, Nikola Spasojević, Dejan Tešić, Marko Andrić i Nemanja Lakičević.

Optužnica protiv njih je predata Posebnom odeljenju Višeg suda u Beogradu na potvrdivanje (Specijalnom sudu) i još nije potvrđena.

Branioci optuženih za ubistva odlučili su da u tom delu ne daju svoje odgovore sudu.

Istraga protiv ove kriminalne grupe pokrenuta je 5. februara i nakon toga proširena je, za sada, šest puta.

Komentari (0)

Srbija