Aktuelno

Produžen pritvor Belivuku, Miljkoviću i ostalim osumnjičenima

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/08/2021

-

16:10

Produžen pritvor Belivuku, Miljkoviću i ostalim osumnjičenima
Veljko Belivuk i Marko Miljković - Copyright E-Stock, E-Stock/Miloš Rafailović

veličina teksta

Aa Aa

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu, Posebno odeljenje za organizovani kriminal produžilo je pritvor do 30 dana Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, kao i ostalim osumnjičenim za pripadnost toj kriminalnoj grupi.

Kako se navodi saopštenju Višeg suda u Beogradu, okrivljenima V.B, M.M, M.B, M.B, S.L, N.J, V.D, D.T, N.S, N.Đ, N.L i M.A, pritvor je određen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i jer je za krivična dela koja im se stavljaju na teret  propisana kazna zatvora preko deset godina.

Prema okrivljenima A.V, M.T, F.I, Ž.K, V.G, M.S, M.L.S, A.D i A.S pritvor je produžen zbog postojanja okolnosti  koje ukazuju na opasnost od bekstva, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i jer je za krivična dela koja im se stavljaju na teret  propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti  koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Okrivljenima V.G, S.S, B.K, N.S, A.Š i A.Š pritvor je produžen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, a u skladu sa odredbama člana 211 stav 1, tačka 1 i 3 Zakonika o krivičnom postupku.

Protiv navedenog rešenja okrivljeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu, Posebnom odeljenju, u roku od 3 dana od dana prijema pismenog otpravaka istog.

Optužnica za više teških krivičnih dela

Podsetimo,Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je 30. jula optužnicu protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i još 29 pripadnika njihove grupe.

Optužnica je napisana na 322 strane i tada je predata Posebnom odelenju Višeg suda u Beogradu na potvđivanje.

Veljko Belivuk i Marko Miljković terete se za različita krivična dela među kojima su teška ubistva, otmice, dilovanje droge i nedozvoljeno nošenje i promet oružja, piše u saopštenju Višeg suda u Beogradu o Ispitivanju formalne ispravnosti optužnice. 

Preporuka za vas

Podignuta optužnica protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i još 29 osoba: Terete se za pet ubistava, otmicu, silovanje, narkotike...

Komentari (0)

Srbija