Aktuelno

Meštani nakon hapšenja osumnjičenog za ubistvo Đokića: Bio je u dobrim odnosima sa rođacima, radio je oko Goranovog auta

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/10/2021

-

10:18

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Posle saopštenja MUP-a da je uhapšen osumjničeni za ubistvo porodice Đokić iz Aleksinca, mediji su preneli da je reč o rođaku ubijenog Gorana Đokića koji je živeo veoma blizu njih. Navodno je on često prao Goranov automobil, jer Goran nije imao poverenja u radnike perionice zbog sefova koje je imao u automobilu. 

On je, kako se sumnja, unapred sve isplanirao, pripremio naftu, našao rupu gde će zakopati tela, odveo ih tamo i zapalio.  

"Nisam znao do sinoć. Ne mogu da vam pričam kako je. Nisam mogao ni da spavam", rekao je za Euronews Srbija komšija osumnjičenog za ubistvo, Ljubiša Stojičić.

Navodi da je osumnjičeni bio u dobrim odnosima sa rođacima, da su on i ubijeni Đokić bili braća, i da je često radio oko Đokićevog automobila.

"Bio je i na sahrani, a njegova žena bila je tu odmah, čim se to desilo. Nisam ga video ovih dana, ne znam kako se ponašao", kaže Stojičić.

Euronews TV

Drugi meštanin, Branko Novković, navodi da je poznavao osumnjičenog.

"Bio je to šok. Oni su bili rođaci, slagali su se odlično. On mu je menjao gume, prao mu auto... Bili su braća", rekao je Novković za Euronews Srbija.

Kako saznaje Blic, on je Gorana, Gordanu i Lidiju presreo na skuteru. Navodi se da je on 26. septembra, oko ponoći, kada su se Đokići vraćali iz Moravca, presreo svoje rođake, ali nije poznato na koji ih je način namamio da ga prate do zabačenog dela u ataru sela Moravac.  

Tela Đokića su pronađena zapaljena. Blic piše da je ubica ranije spremio benzin, a da su tela izgorela, on ih je odvukao do šiblja i prekrio granama.  

Nakon toga je odvezao njihov automobil desetak kilometara dalje, gde je i njega zapalio da bi uništio dokaze. Na istom mestu je zapalio i svoj žuti skuter kojim je presreo Đokiće. Mediji prenose i da je njegova porodica prošla poligraf.

Euronews TV

Kako je rekao ministar Aleksandar Vulin, pronađena je i značajna količina novca koja je pripadala ubijenoj porodici, i to na imanju koje je koristio osumnjičeni. Pronađeni su i još neki predmeti koji su, kako kaže ministar, "bili deo strašnog ubistva". Blic piše da je u dvorištu jednog od sinova osumnjičenog pronađeno 43.000 evra.  

Prethodno je saopšteno da je uhapšen osumnjičeni za ubistvo porodice Đokić i da mu je određeno zadržavenje do 48 sati.  

Pink prenosi saznanja dugogodišnjeg novinara hronike Mladena Mijatovića koji navodi da će, kako se očekuje, biti još hapšenja u ovom slučaju.

Slučaj koji je uznemirio Srbiju

Direktor policije Vladimir Rebić saopštio je 2. oktobra, kada su pronađena tela porodice Đokić – Gorana (57), njegove supruge Gordane (56) i ćerke Lidije (25), da su oni oteti u selu Moravac, potom ubijeni i onda odvezeni na drugu, nepristupačnu lokaciju, sa gustom vegetacijom, na kojoj su njihova tela spaljena, a posmrtni ostaci sakriveni ispod otpada. 

Poslednji put tročlana porodica je viđena 26. septembra, a njihov nestanak je porodica prijavila dva dana kasnije, kada su shvatili da menjačnica koju su držali, već drugi dan nije otvorena. 

Đokići se od nedelje nisu javljali na telefone, a tog dana su poslednji put bili aktivni na Viberu, izjavila je medijima posle nestanka njihova rođaka.

Prinstscreen YouTube/24 sedam TV, Privatna arhiva

 

Od srede 29. septembra o slučaju nestale porodice počeli su da izveštavaju mediji, kada je intenzivirana i policijska potraga. Mediji su preneli da je njihov automobil "folksvagen pasat" crne boje snimila nadzorna kamera na perionici, kod mosta u Žitkovcu.

Rođaci su svedočili da su Đokići bili kod Goranove majke u selu Moravac, i pretpostavljalo se da su se odatle uputili ka Aleksincu.

Kako su dani odmicali, a od Đokića nije bilo traga, policija je intezivirala istragu i apelovala na građane da pomognu u istrazi, ukoliko imaju bilo kakvu informaciju. Objavljen je i broj registarske tablice njihovog automobila.

Policija je pretraživala okolna mesta pored kojih su, kako se pretpostavljalo, prolazili Đokići. Angažovani su pripadnici Žandarmerije, a helikopter MUP-a je nadletao područje.

Tanjug/TV ZONA PLUS

 

Pretražen je deo oko Moravskog Bujmira, koje se nalazi na nekoliko kilometara od Aleksinca, kao i okolina Moravca i okolnih sela, s posebnim fokusom na priobalje reke Južne Morave. Ronioci su pretraživali čak i Bovansko jezero.

Tela porodice su pronađena u ataru sela Moravac, u opštini Aleksinac, u šipražju, prekrivena granjem i lišćem. Prethodno je, desetak kilometara dalje, u ataru sela Tešice pronađen zapaljen automobil porodice Đokić marke "Volkswagen pasat". Upravo tim automobilom porodica Đokić uputila se u nedelju uveče ka Aleksincu.

Direktor policije je rekao i da je policija obavila razgovore sa članovima porodice i prijateljima Đokića, kao i da su saznali da oni nisu imali nikakve sukobe i probleme.

Iako pouzdanih informacija o motivima ubistva nema, zvaničnici policije su kao mogući motiv istakli koristoljublje.

Komentari (0)

Srbija